Overslaan en naar de inhoud gaan

Linssen kritisch op bedenktijd VAR: 'Je wordt er gek van'

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 8:14

Bryan Linssen is niet zo te spreken over de lange bedenktijd die de videoscheidsrechter soms nodig heeft om een beslissing te nemen.

De VAR in Zeist had zondagmiddag dik twee minuten nodig om te kijken of de goal van de Vitesse-speler uit Neeritter buitenspel was of niet. "Je wordt er helemaal gek van", zegt de buitenspeler tegen FOX Sports.

Buitenspel
Linssen was zondagmiddag tweemaal trefzeker tegen SC Heerenveen (4-2). De tweede treffer van de smaakmaker van de Arnhemmers leek een buitenspelgeval. Daarom werd er in Zeist uitvoerig naar gekeken. "Je moet zo verschrikkelijk lang wachten, voordat een doelpunt wordt toegekend", reageert Linssen. "Als het wel een goal is, dan is het prima. Als hij afgekeurd zou worden, dan zou je helemaal gek worden. Het duurt gewoon te lang. Daar moeten ze iets op verzinnen."

Topscorer
Dankzij zijn twee treffers staat Linssen nu op een gedeelde eerste plek van de topscorerslijst. Linssen heeft net als Heracles-goalgetter Cyriel Dessers veertien goals gemaakt.

Penalty of niet?
Vrijdagavond had de videoscheidsrechter ook veel tijd nodig. VVV-speler John Yeboah ging tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo gewillig naar de grond. In eerste instantie wees de scheidsrechter naar de penaltystip, maar na ingrijpen door de VAR ging dat feestje niet door. De wedstrijd lag hierdoor enkele minuten stil.

Lees ook: VVV pakt drie belangrijke punten tegen Heracles

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen