Overslaan en naar de inhoud gaan

Link tussen Limburgse Bandidos en wapenbende in Bosnië

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 6:04

Zeker twee leden van de Limburgse tak van motorclub Bandidos komen voor in een strafrechtelijk onderzoek naar internationale wapenhandel vanuit Bosnië.

Dat melden de Limburgse kranten vrijdagochtend.

Drugs
Volgens justitie in Bosnië en Herzegovina stonden Bandidos-president Harrie Ramakers uit Nieuwstadt en clublid John H. uit Echt in nauw contact met de Bosniërs Mario P. en Leon M., die worden verdacht van het organiseren van grootschalige drugs- en wapentransporten naar Nederland.

Wapendeal
Bandidos-lid John H. zou in april 2014 in Servië en Bosnië zijn geweest. Hij had daar volgens de plaatselijke autoriteiten een ontmoeting met Mario P. om een wapendeal te regelen. "Wapens uit Bosnië en Herzegovina zijn bedoeld voor de Nederlandse markt, onder andere voor confrontaties tussen motorbendes", staat in een rechtshulpverzoek, ingezien door deze krant, dat justitie in Bosnië afgelopen april bij het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland indiende.

Strafdossier
Het verzoek was om Mario P. en Leon M. op Nederlandse bodem in de gaten te houden. Wat er met de informatie uit Bosnië is gedaan, wil het OM niet toelichten. Zes weken na het verzoek, op 27 mei, werden Harrie Ramakers en dertien andere Limburgse Bandidos opgepakt. Het Bosnische rechtshulpverzoek is recent toegevoegd aan het strafdossier tegen Harrie Ramakers, John H. en medeverdachte Johan K.

Raketwerpers
Laatstgenoemde, een contact van enkele motorclubleden, was de eigenaar van de garagebox in Geleen waarin op 27 mei raketwerpers, machinegeweren en granaten zijn gevonden. Uit een eerste analyse blijkt dat dat wapentuig van oorsprong uit Oost-Europa komt. Vrijdag verschijnen zestien verdachten in de Bandidos-zaak voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank in Maastricht.

Bekijk hier een tijdlijn over de Bandidos in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bandido Marco H. mag zoon toch zien
Advocaat vecht voorwaarden Bandidos niet aan
'Leden van Bandidos maken zich schuldig aan criminaliteit'
Leden Bandidos mogen weer contact hebben met elkaar
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen