Overslaan en naar de inhoud gaan

Lindeboom investeert flink in brouwerij Neer

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2015 - 22:07

Lindeboom gaat flink investeren in de bierbrouwerij in Neer. Aan de straatkant wordt een ontvangstruimte voor publiek gebouwd.

Het oude brouwershuis dat nu nog dienst doet als proeflokaal en winkel wordt gesloopt. Het gebouw van voor 1870 verkeert in een slechte staat. Ook wil Lindeboom de brouwerij vaker openstellen voor publiek, het voormalige brouwershuis is daar niet geschikt voor.

'Lindeboomfans'
Op dit moment komen bedrijven naar de brouwerij voor rondleidingen, maar ook onder consumenten neemt de vraag volgens directeur Paul Joosten toe. "Bierbrouwen is populair. We merken dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in de biertechnologie. Wij hopen zo natuurlijk ook meer Lindeboomfans te krijgen." De ontwerpen zijn onlangs voorgelegd aan de gemeente Leudal. Joosten hoopt dat de nieuwe ontvangstruimte volgend jaar open kan.

Nieuwe tanks
Aan de achterkant van de brouwerij wordt nog dit jaar een nieuw magazijn gebouwd. Hierin komen ook zes nieuwe, dertien meter hoge tanks waarin het bier straks wordt vergist en gelagerd. Nu gebeurt dat laatste nog in zogenoemde lagerkelders. Door het samen te voegen kan energie worden bespaard.

Ettelijke tonnen
Ook gaan de arbeidsomstandigheden erop vooruit. De huidige lagerkelders moeten met de hand schoongemaakt worden, de temperatuur ligt hier rond het vriespunt. Het nieuwe proces moet de kwaliteit van het bier ten goede komen, onder meer omdat de verschillende bieren in het proces gescheiden kunnen worden. De enorme tanks zijn volgens Lindeboom niet zichtbaar vanaf de straat, omdat ze zijn ingesloten door hogere, bestaande bebouwing. Met de verbouwing zijn ettelijke tonnen gemoeid.

In 2013 opende Lindeboom de vernieuwde brouwzaal, een investering van een miljoen euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Statushouders helpen met drooghouden Lindeboom-brouwerij
Bierbrouwen blijft populair, aantal brouwerijen stijgt
Gouden European Beer Star voor Lindeboom Herfstbock
Limburgse brouwsels bekroond op Belgisch bierfestival
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen