Overslaan en naar de inhoud gaan

Lindeboom investeert flink in brouwerij Neer

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2015 - 22:07

Lindeboom gaat flink investeren in de bierbrouwerij in Neer. Aan de straatkant wordt een ontvangstruimte voor publiek gebouwd.

Het oude brouwershuis dat nu nog dienst doet als proeflokaal en winkel wordt gesloopt. Het gebouw van voor 1870 verkeert in een slechte staat. Ook wil Lindeboom de brouwerij vaker openstellen voor publiek, het voormalige brouwershuis is daar niet geschikt voor.

'Lindeboomfans'
Op dit moment komen bedrijven naar de brouwerij voor rondleidingen, maar ook onder consumenten neemt de vraag volgens directeur Paul Joosten toe. "Bierbrouwen is populair. We merken dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in de biertechnologie. Wij hopen zo natuurlijk ook meer Lindeboomfans te krijgen." De ontwerpen zijn onlangs voorgelegd aan de gemeente Leudal. Joosten hoopt dat de nieuwe ontvangstruimte volgend jaar open kan.

Nieuwe tanks
Aan de achterkant van de brouwerij wordt nog dit jaar een nieuw magazijn gebouwd. Hierin komen ook zes nieuwe, dertien meter hoge tanks waarin het bier straks wordt vergist en gelagerd. Nu gebeurt dat laatste nog in zogenoemde lagerkelders. Door het samen te voegen kan energie worden bespaard.

Ettelijke tonnen
Ook gaan de arbeidsomstandigheden erop vooruit. De huidige lagerkelders moeten met de hand schoongemaakt worden, de temperatuur ligt hier rond het vriespunt. Het nieuwe proces moet de kwaliteit van het bier ten goede komen, onder meer omdat de verschillende bieren in het proces gescheiden kunnen worden. De enorme tanks zijn volgens Lindeboom niet zichtbaar vanaf de straat, omdat ze zijn ingesloten door hogere, bestaande bebouwing. Met de verbouwing zijn ettelijke tonnen gemoeid.

In 2013 opende Lindeboom de vernieuwde brouwzaal, een investering van een miljoen euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Statushouders helpen met drooghouden Lindeboom-brouwerij
Bierbrouwen blijft populair, aantal brouwerijen stijgt
Bier uit Neer en Arcen bekroond bij Beer Star-wedstrijd
Limburgse brouwsels bekroond op Belgisch bierfestival
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen