Overslaan en naar de inhoud gaan

Limmel en Leeijen kijken naar woningbouw

Geplaatst opdonderdag 23 september 2021 - 17:24

Buurtnetwerk Limmel en Rien Leeijen, eigenaar van het Tregaterrein die plannen heeft voor een Megaloods op die plek, hebben eindelijk om tafel gezeten.

In de afgelopen maanden ontstond veel commotie over de plannen voor een megaloods. Initiatiefnemer Rien Leeijen nodigde het buurtnetwerk daarom uit voor een gesprek.

Lees ook: Honderden bij protest tegen distributiecentrum Limmel

Stoom afblazen
"Het was een heel openhartig gesprek," vertelt Chris Meys, voorzitter van Buurtnetwerk Limmel, na afloop. "We moesten allebei stoom afblazen want er is de afgelopen periode veel gebeurd, maar de conclusie is dat het door ons zo gewenste woningplan leidend is".

"Ik denk dat iedereen er baat bij heeft dat hier snel woningen komen," zegt Meys. "Voor de eigenaar is het gunstig als hij ze snel verkocht heeft, voor de gemeente is het belangrijk vanwege woningnood en voor de buurt is het gunstig als het gebied goed en snel ontwikkeld wordt".

Megaloods
Leeijen diende deze zomer een vergunningsaanvraag in voor een megaloods op het oude Tregaterrein. Maar de buurt en de gemeente willen dat op die plek 814 woningen worden gerealiseerd. Vrijdag gaf Leeijen al aan dat hij denkt dat de megaloods er niet meer komt.

Lees ook: Zakenman Leeijen: 'Denk niet dat megaloods Limmel er komt'

De komende weken wil Leeijen nog vaker met het Buurtnetwerk praten en ook met de gemeente Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen