Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse zzp'ers kunnen overal aankloppen voor hulp

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:15

Overal in Limburg kunnen zzp'ers die in financiële problemen komen door de coronacrisis nu aankloppen voor financiële ondersteuning.

Alle gemeenten hebben inmiddels zo'n digitaal zzp-loket.

Regeling
Vorige week besloot de regering in Den Haag dat er een regeling moest komen waar zelfstandigen zonder personeel die nu zonder inkomen zijn komen te zitten, terecht kunnen voor hulp. De grote gemeenten in Nederland begonnen daarmee, maar ook in Limburg hebben alle gemeenten nu een loket waar zzp'ers terecht kunnen.

Uitbesteed
Niet iedere gemeente in Limburg regelt de ondersteuning zelf. Een aantal maakt gebruik van de diensten van Stichting 155, die is bedoeld om ondernemers te helpen. In het zuiden van de provincie hebben verschillende gemeenten de dienst overgedragen aan de gemeente Maastricht.

Tienduizenden aanvragen
In heel Nederland zijn al tienduizenden aanvragen ingediend voor bijstand. Vooral in grote steden als Amsterdam en Rotterdam loopt het storm. In twee dagen tijd hadden zzp'ers in Amsterdam bij elkaar 16.000 aanvragen ingediend. In de regio groot-Rotterdam gaat het tot en met dinsdag om zeker 5000 aanvragen.

Klap geven
In verschillende gemeenten, waaronder dus heel Limburg, kunnen zzp'ers sinds deze week al aankloppen voor hulp, al moet op de maatregel van overheidswege nog een klap worden gegeven. Het gaat dan onder meer om de juridische afdichting. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hoopte dit uiterlijk woensdag voor elkaar te hebben, maar heeft toch iets langer de tijd nodig.

Voor de regeling is door het kabinet in eerste instantie 250 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen