Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse zzp'ers kunnen overal aankloppen voor hulp

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:15

Overal in Limburg kunnen zzp'ers die in financiële problemen komen door de coronacrisis nu aankloppen voor financiële ondersteuning.

Alle gemeenten hebben inmiddels zo'n digitaal zzp-loket.

Regeling
Vorige week besloot de regering in Den Haag dat er een regeling moest komen waar zelfstandigen zonder personeel die nu zonder inkomen zijn komen te zitten, terecht kunnen voor hulp. De grote gemeenten in Nederland begonnen daarmee, maar ook in Limburg hebben alle gemeenten nu een loket waar zzp'ers terecht kunnen.

Uitbesteed
Niet iedere gemeente in Limburg regelt de ondersteuning zelf. Een aantal maakt gebruik van de diensten van Stichting 155, die is bedoeld om ondernemers te helpen. In het zuiden van de provincie hebben verschillende gemeenten de dienst overgedragen aan de gemeente Maastricht.

Tienduizenden aanvragen
In heel Nederland zijn al tienduizenden aanvragen ingediend voor bijstand. Vooral in grote steden als Amsterdam en Rotterdam loopt het storm. In twee dagen tijd hadden zzp'ers in Amsterdam bij elkaar 16.000 aanvragen ingediend. In de regio groot-Rotterdam gaat het tot en met dinsdag om zeker 5000 aanvragen.

Klap geven
In verschillende gemeenten, waaronder dus heel Limburg, kunnen zzp'ers sinds deze week al aankloppen voor hulp, al moet op de maatregel van overheidswege nog een klap worden gegeven. Het gaat dan onder meer om de juridische afdichting. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hoopte dit uiterlijk woensdag voor elkaar te hebben, maar heeft toch iets langer de tijd nodig.

Voor de regeling is door het kabinet in eerste instantie 250 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen