Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse zorginstellingen: pas de wet aan

Geplaatst opzondag 10 januari 2021 - 21:20

Om besmetting te voorkomen willen zorginstellingen in Limburg weten of medewerkers zijn gevaccineerd. Maar volgens de privacywetgeving hoeft niemand dat te vertellen.

De instellingen vragen de minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) voor de zorg een uitzondering op de wet te maken, meldt De Limburger.

Vaccinatiebereidheid
De vaccinatiebereidheid onder zorgmedewerkers is groot en groeit. Maar er blijft echter een groep verpleegkundigen en verzorgenden die twijfelt over het vaccin of inenting op voorhand afwijst.

AVG
Vaccinatie is niet verplicht en niemand hoeft volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) te melden of hij of zij is gevaccineerd. Ziekenhuizen, verpleeghuizen en wijkzorgcentra weten daarom niet welke werknemer een mogelijk besmettingsgevaar vormt.

Privacy
Om dat uit te bannen hebben de zorginstellingen een brief naar de minister gestuurd met het verzoek de AVG te verruimen voor de zorg. Dat hoeft de privacy van medewerkers niet te schenden, stellen zij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen