Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse zorginstellingen: pas de wet aan

Geplaatst opzondag 10 januari 2021 - 21:20

Om besmetting te voorkomen willen zorginstellingen in Limburg weten of medewerkers zijn gevaccineerd. Maar volgens de privacywetgeving hoeft niemand dat te vertellen.

De instellingen vragen de minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) voor de zorg een uitzondering op de wet te maken, meldt De Limburger.

Vaccinatiebereidheid
De vaccinatiebereidheid onder zorgmedewerkers is groot en groeit. Maar er blijft echter een groep verpleegkundigen en verzorgenden die twijfelt over het vaccin of inenting op voorhand afwijst.

AVG
Vaccinatie is niet verplicht en niemand hoeft volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) te melden of hij of zij is gevaccineerd. Ziekenhuizen, verpleeghuizen en wijkzorgcentra weten daarom niet welke werknemer een mogelijk besmettingsgevaar vormt.

Privacy
Om dat uit te bannen hebben de zorginstellingen een brief naar de minister gestuurd met het verzoek de AVG te verruimen voor de zorg. Dat hoeft de privacy van medewerkers niet te schenden, stellen zij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen