Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse zingt voor miljoenenpubliek in Duitse Idols

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 16:18

Femke Philippens (21) maakt binnenkort haar zangdebuut op de Duitse televisie. De Simpelveldse doet mee aan Deutschland sucht den Superstar, de Duitse versie van Idols.

Dat meldt streekomroep Bie Os.

Privé-beelden
In de eerste afleveringen worden tien castings gehouden, waarin deelnemers zich van hun beste kant mogen laten zien. Of de zangeres de auditieronde gehaald heeft, mag ze niet zeggen. Wel heeft RTL haar om videobeelden van haar privéleven gevraagd, vertelt ze enthousiast aan Bie Os.

Bij het programma wordt aan opvallende kandidaten traditiegetrouw meer aandacht gegeven. Dat zou dus ook het geval kunnen zijn met Philippens. “Het kan betekenen dat ze het heel goed of heel slecht vinden”, meent de zangeres.

FEM
Femke brengt onder haar artiestennaam FEM Limburgstalige nummers uit, vaak in de vastelaovessferen. Daarnaast werkt ze ook met een Duitstalig repertoire, waardoor meedoen aan Deutschland sucht den Superstar een logische stap lijkt.

Beluister hier een van haar Duitstalige nummers:

Vastelaovend
Het is in ieder geval niet de eerste keer dat de Simpelveldse meedoet aan een zangwedstrijd. Zo deed ze mee aan het LVK, het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival en het Tiener Vastelaovend Konkoer onder de artiestennaam Femke Falderaa.

3,2 miljoen kijkers
Er zullen behoorlijk wat ogen op de Simpelveldse gericht zijn: het vorige seizoen van de show trok gemiddeld zo'n 3,2 miljoen kijkers per uitzending.

In de jury van het 19e seizoen van Deutschland sucht den Superstar zitten Florian Silbereisen, Ilse DeLange & Toby Gad. De zoektocht naar de nieuwe Duitse superster begint op 22 januari en wordt uitgezonden door RTL Duitsland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen