Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse zingt voor miljoenenpubliek in Duitse Idols

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 16:18

Femke Philippens (21) maakt binnenkort haar zangdebuut op de Duitse televisie. De Simpelveldse doet mee aan Deutschland sucht den Superstar, de Duitse versie van Idols.

Dat meldt streekomroep Bie Os.

Privé-beelden
In de eerste afleveringen worden tien castings gehouden, waarin deelnemers zich van hun beste kant mogen laten zien. Of de zangeres de auditieronde gehaald heeft, mag ze niet zeggen. Wel heeft RTL haar om videobeelden van haar privéleven gevraagd, vertelt ze enthousiast aan Bie Os.

Bij het programma wordt aan opvallende kandidaten traditiegetrouw meer aandacht gegeven. Dat zou dus ook het geval kunnen zijn met Philippens. “Het kan betekenen dat ze het heel goed of heel slecht vinden”, meent de zangeres.

FEM
Femke brengt onder haar artiestennaam FEM Limburgstalige nummers uit, vaak in de vastelaovessferen. Daarnaast werkt ze ook met een Duitstalig repertoire, waardoor meedoen aan Deutschland sucht den Superstar een logische stap lijkt.

Beluister hier een van haar Duitstalige nummers:

Vastelaovend
Het is in ieder geval niet de eerste keer dat de Simpelveldse meedoet aan een zangwedstrijd. Zo deed ze mee aan het LVK, het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival en het Tiener Vastelaovend Konkoer onder de artiestennaam Femke Falderaa.

3,2 miljoen kijkers
Er zullen behoorlijk wat ogen op de Simpelveldse gericht zijn: het vorige seizoen van de show trok gemiddeld zo'n 3,2 miljoen kijkers per uitzending.

In de jury van het 19e seizoen van Deutschland sucht den Superstar zitten Florian Silbereisen, Ilse DeLange & Toby Gad. De zoektocht naar de nieuwe Duitse superster begint op 22 januari en wordt uitgezonden door RTL Duitsland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen