Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse in Zimbabwe: 'mensen zijn uitzinnig van vreugde'

Geplaatst opzaterdag 18 november 2017 - 13:52

José de Goede uit Maastricht is op dit moment in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Daar zijn tienduizenden mensen de straat op gegaan om het aftreden van president Mugabe te eisen.

"Het gonst van de geruchten over het aftreden van de president", zegt de Goede. "De mensen zijn uitzinnig van vreugde, buiten zichzelf. Ze dansen en overal hoor je muziek."

Vreedzaam
Het leger nam eerder deze week de macht over in Zimbabwe. De Goede zegt dat ze zich niet onveilige voelt in het land. "Er was vanmorgen een grote mars waaraan 200-duizend mensen deelnamen. Het verloopt heel vreedzaam, ook al rijden er tanks door de stad."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen