Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ziekenhuizen moeten reguliere zorg toch afschalen

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 9:45

De Limburgse ziekenhuizen hebben de opdracht gekregen de reguliere zorg af te schalen zodat ze ruimte kunnen maken om flink meer Covid-19 patiënten op te vangen.

Dit weekend is er uitgebreid overleg geweest over de situatie in de Nederlandse ziekenhuizen. Daarop heeft het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) besloten om alle Limburgse ziekenhuizen expliciet de opdracht te geven de reguliere zorg af te schalen.

Voorbereiden
"De Limburgse ziekenhuizen kunnen de reguliere zorg op dit moment nog volledig aan. Alleen Zuyderland heeft de zorg iets terug moeten schroeven, vanwege ziekte onder het personeel. Maar we moeten ons voorbereiden op een flinke toename van het aantal Covid-19 patiënten", legt woordvoerder Dick Nagelhout van het Maastricht UMC+ namens het Regionaal Overleg Acute Zorg Limburg (ROAZ) uit.

Lees ook: Corona-uitbraak Zuyderland: 'Personeel niet besmet op ok'

Zo zullen er de komende tijd meer coronapatiënten uit het westen verplaatst worden naar Limburg. "Ook verwachten we dat het aantal Covid-patiënten in onze provincie zal stijgen", aldus Nagelhout.

Spreiding
"In de eerste golf zijn we in onze provincie hard getroffen en hebben andere ziekenhuizen in het land patiënten uit onze regio overgenomen", zegt dr. Helen Mertens, voorzitter Bestuurlijk ROAZ Limburg. "Nu de situatie omgekeerd is, staan wij ook klaar voor onze collega's elders in het land. Zo zijn ook de landelijke afspraken."

Inmiddels zijn de eerste patiënten al overgenomen uit het westen van het land. "Maar dat aantal zal de komende dagen flink gaan toenemen", bevestigt Nagelhout.

Reguliere zorg
Wanneer de reguliere zorg in de Limburgse ziekenhuizen precies afgeschaald gaat worden en hoeveel zorg er uitgesteld zal worden, is nog niet bekend. Dat kan per ziekenhuis verschillen. Patiënten worden in ieder geval persoonlijk op de hoogte gebracht als een afspraak niet doorgaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen