Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse YouTubers maken 'play button' van elf meter

Geplaatst opwoensdag 5 januari 2022 - 11:14

YouTubers Rik Kleeven en Jesper Weijs uit Oirlo hebben de YouTube-play button nagebouwd. Het reusachtige werk van elf meter is met een hijskraan in hun tuin gezet.

Het duo, beter bekend onder de naam Glowmovies, wil met hun ludieke actie zo een miljoen abonnees halen. Ze gaan aardig de goede richting op, want momenteel hebben Rik en Jesper 'al' 727.000 abonnees.

Flinke klus
Het was een behoorlijk pittige klus voor de vloggers. Zo hebben ze een paar uur aan het design moeten werken en honderden palen en platen van hout moeten aanschaffen. Om uiteindelijk het loodzware bouwwerk op te tillen, hebben ze een hijskraan gehuurd.

Zonder slag of stoot
Ook ging het maken van de play button, die YouTubers krijgen opgestuurd na het behalen van een mijlpaal aan abonnees, niet zonder slag of stoot. Zo kwamen Rik en Jesper er al snel achter dat ze een verkeerd design hadden gemaakt. Na een nacht stortregen was al het hout doorweekt.

Uiteindelijk besloten de mannen het kunstwerk met een brander te laten drogen: "Er konden twee dingen gebeuren, of de platen worden droog, of alles vliegt in de fik." Hun aanpak bleek achteraf gelukkig voor het eerste scenario te zorgen.

Bouwwerken
De YouTubers maken wel vaker dingen na in hun tuin. Zo hebben ze eerder onder andere een mini-waterpark, een bunker met zwembad, een achtbaan en een groot tuinverblijf voor een eekhoorn gebouwd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen