Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse 'wonderdokter' helpt Die Mannschaft fit te worden

Geplaatst opdonderdag 7 juli 2016 - 6:41

Osteopaat Hub Westhovens uit Eys wordt voor elk EK-duel door Duitsland ingevlogen om de spelers te behandelen.

Woensdag nam hij in Marseille onder anderen de geblesseerden Schweinsteiger en Khedira onder handen. Nederland mag dan schitteren door afwezigheid op het EK, toch speelt een landgenoot een cruciale rol in de eindfase van het toernooi. De Duitse voetbalbond heeft speciaal voor het EK de Limburgse osteopaat Hub Westhovens ingehuurd om de Duitse spelers te behoeden voor blessures.

Alternatieve geneeswijze
Osteopathie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het herstel van de mobiliteit van gewrichten. Simpel gesteld masseert een osteopaat blokkades in het lichaam weg. De inwoner van Eys, die al jaren de vaste behandelaar is van Arjen Robben en nog meer spelers van Bayern München behandelt, staat om die reden in Duitsland bekend als Wunderheiler.

Bayern
Op aanvraag van enkele internationals die bij Bayern spelen, werd Westhovens voor het EK benaderd door de Duitse voetbalbond. Daags voor elk EK-duel wordt hij ingevlogen. Op verzoek van de bond vermijdt hij contact met media. Woensdag vloog hij naar Marseille, waar Duitsland vandaag tegen Frankrijk speelt om een plek in de finale.

Schweinsteiger en Khedira
Woensdagavond had de Limburger, die in Susteren en Gulpen een eigen praktijk heeft, zijn handen vol aan de Duitse spelers, van wie met name Bastian Schweinsteiger en Sami Khedira kampen met blessures. De handen van Westhovens hebben Schweinsteiger op tijd fit gekregen. Bij Khedira lukte dat niet.

Feestje in Parijs
Helaas kan
Westhovens niet bij de wedstrijden zelf aanwezig zijn, want dan moet hij te veel afspraken afzeggen op zijn praktijk. Bovendien doet hij zijn werk vooral de avond vóór de wedstrijd. Maar als Duitsland de finale haalt en wint, viert hij zondagavond wel een feestje mee in Parijs. Dan moet de osteopaat alleen op maandagochtend wat afspraken afzeggen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen