Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse winst bij finale van Kunstbende

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 7:36
Foto: iStock

De 14-jarige Lynn Viester uit Munstergeleen heeft dit weekeinde de landelijke finale van Kunstbende gewonnen in de categorie dans.

Met de overwinning mag Viester begin volgend jaar optreden tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag.

Derde plaats
Het duo Lotte en Kenny uit Heerlen (beiden 18) werd derde bij muziek en Rosita (18) en Sawinah (17) uit Venlo bereikten diezelfde plek in de categorie theater.

Finale
De finale van de 25ste editie van de talentenjacht vond plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ruim tweehonderd jongeren tussen de 13 en 18 jaar deden in acht categorieën een gooi naar de winst. In totaal schreven in Limburg 550 jongeren zich in voor de wedstrijd. Landelijk waren dat er 3500.

Tijdens de jubileumeditie trad onder meer Total Touch op. De band met onder anderen Trijntje en Tjeerd Oosterhuis en Berget Lewis won in 1991 de allereerste aflevering van Kunstbende.

Lees ook: Recordaantal regiofinalisten bij Kunstbende Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Recordaantal regiofinalisten bij Kunstbende Limburg
16 minderjarige comazuipers in ziekenhuis tijdens carnaval
Titelverdediger Xavier Köhlen in finale NK boksen
Penningmeester plundert kas toneelclub Munstergeleen

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop