Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar

Geplaatst opdonderdag 25 augustus 2016 - 14:06

Wijnboer Matthieu Hulst van de Apostelhoeve in Maastricht stevent af op een recordjaar. Door de natte aanloop en vervolgens de mooie zomer zou het een topoogst kunnen worden.

De Apostelhoeve, een van de oudste en grootste wijngaarden in Nederland, staat er goed bij. "De druiven zien er ontzettend goed uit en de planten staan er fantastisch bij, " roept hij lachend op de trekker.

Beste jaar
"Ik heb dit in de 47 jaar dat we dit werk doen nog niet meegemaakt", zegt Hulst. "Als het zo doorgaat wordt dit ons beste jaar tot nu toe. Ik denk ongeveer 75.000 flessen, dat zijn er 5000 meer dan ons vorige record meer dan tien jaar geleden."

Vinoloog Kirsten Abels uit Gulpen tempert de verwachtingen. Volgens haar is het nog te vroeg om echt al van een topjaar te spreken.

Concurrentie
De concurrentie heeft het in ieder geval moeilijk. De druivenoogst in de Bourgogne valt dit jaar zo'n 30 procent lager uit, schrijft de Volkskrant. De weergoden zijn de wijnboeren in de Bourgogne en de Champagne dit jaar slecht gezind. Een wijn uit die streek zal dan ook duurder worden; mogelijk gunstig voor Limburgse wijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval
Douwe Bob geniet met volle teugen van Limburgse lekkernij
Ronde van Wolder stopt na conflict met wijnboer
Apostelhoeve Maastricht Cuvée XII Wijngids (15 okt 2019)
Maastrichtse wijn als enige van Nederland in Wijngids
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen