Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar

Geplaatst opdonderdag 25 augustus 2016 - 14:06

Wijnboer Matthieu Hulst van de Apostelhoeve in Maastricht stevent af op een recordjaar. Door de natte aanloop en vervolgens de mooie zomer zou het een topoogst kunnen worden.

De Apostelhoeve, een van de oudste en grootste wijngaarden in Nederland, staat er goed bij. "De druiven zien er ontzettend goed uit en de planten staan er fantastisch bij, " roept hij lachend op de trekker.

Beste jaar
"Ik heb dit in de 47 jaar dat we dit werk doen nog niet meegemaakt", zegt Hulst. "Als het zo doorgaat wordt dit ons beste jaar tot nu toe. Ik denk ongeveer 75.000 flessen, dat zijn er 5000 meer dan ons vorige record meer dan tien jaar geleden."

Vinoloog Kirsten Abels uit Gulpen tempert de verwachtingen. Volgens haar is het nog te vroeg om echt al van een topjaar te spreken.

Concurrentie
De concurrentie heeft het in ieder geval moeilijk. De druivenoogst in de Bourgogne valt dit jaar zo'n 30 procent lager uit, schrijft de Volkskrant. De weergoden zijn de wijnboeren in de Bourgogne en de Champagne dit jaar slecht gezind. Een wijn uit die streek zal dan ook duurder worden; mogelijk gunstig voor Limburgse wijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Douwe Bob geniet met volle teugen van Limburgse lekkernij
Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval
Ronde van Wolder stopt na conflict met wijnboer
Vrijwilligers helpen druivenoogst Limburgse wijnboeren
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen