Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse wijnboer stevent af op recordjaar

Geplaatst opdonderdag 25 augustus 2016 - 14:06

Wijnboer Matthieu Hulst van de Apostelhoeve in Maastricht stevent af op een recordjaar. Door de natte aanloop en vervolgens de mooie zomer zou het een topoogst kunnen worden.

De Apostelhoeve, een van de oudste en grootste wijngaarden in Nederland, staat er goed bij. "De druiven zien er ontzettend goed uit en de planten staan er fantastisch bij, " roept hij lachend op de trekker.

Beste jaar
"Ik heb dit in de 47 jaar dat we dit werk doen nog niet meegemaakt", zegt Hulst. "Als het zo doorgaat wordt dit ons beste jaar tot nu toe. Ik denk ongeveer 75.000 flessen, dat zijn er 5000 meer dan ons vorige record meer dan tien jaar geleden."

Vinoloog Kirsten Abels uit Gulpen tempert de verwachtingen. Volgens haar is het nog te vroeg om echt al van een topjaar te spreken.

Concurrentie
De concurrentie heeft het in ieder geval moeilijk. De druivenoogst in de Bourgogne valt dit jaar zo'n 30 procent lager uit, schrijft de Volkskrant. De weergoden zijn de wijnboeren in de Bourgogne en de Champagne dit jaar slecht gezind. Een wijn uit die streek zal dan ook duurder worden; mogelijk gunstig voor Limburgse wijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Wijnoogst later begonnen door flinke regenval
Douwe Bob geniet met volle teugen van Limburgse lekkernij
Ronde van Wolder stopt na conflict met wijnboer
Apostelhoeve Maastricht Cuvée XII Wijngids (15 okt 2019)
Maastrichtse wijn als enige van Nederland in Wijngids
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen