Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse wietkwekers stelen 18 miljoen kWh stroom

Geplaatst opmaandag 9 maart 2020 - 15:57

Limburgse hennepkwekerijen tapten afgelopen jaar ruim achttien miljoen kilowattuur (kWh) stroom illegaal af.

Dat is meer dan een derde van de stroom die in het totale verzorgingsgebied van netwerkbeheerder Enexis werd gestolen: ruim 50 miljoen kWh. De stroomleverancier is behalve in Limburg ook actief in onder andere Noord-Brabant, Drenthe en Groningen. De cijfers zijn maandag bekendgemaakt door Enexis.

Kwekerijen
Afgelopen jaar werden 308 hennepkwekerijen opgerold in Limburg, meldt Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van netwerkbeheerders. Dat is ruim dertien procent van het totale aantal wietkwekerijen dat in Nederland werd ontdekt. De 2300 telers in heel Nederland tapten illegaal 114 miljoen stroom af bij leveranciers.

Gevaarlijk
Overheid en stroomleveranciers werken samen in de strijd tegen stroomdiefstal in hennepkwekerijen. Niet alleen zijn de wietkwekerijen grootverbruikers van stroom, de illegale installaties waarmee de stroom wordt afgetapt zijn vaak ook brandgevaarlijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen