Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse wietkwekers stelen 18 miljoen kWh stroom

Geplaatst opmaandag 9 maart 2020 - 15:57

Limburgse hennepkwekerijen tapten afgelopen jaar ruim achttien miljoen kilowattuur (kWh) stroom illegaal af.

Dat is meer dan een derde van de stroom die in het totale verzorgingsgebied van netwerkbeheerder Enexis werd gestolen: ruim 50 miljoen kWh. De stroomleverancier is behalve in Limburg ook actief in onder andere Noord-Brabant, Drenthe en Groningen. De cijfers zijn maandag bekendgemaakt door Enexis.

Kwekerijen
Afgelopen jaar werden 308 hennepkwekerijen opgerold in Limburg, meldt Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van netwerkbeheerders. Dat is ruim dertien procent van het totale aantal wietkwekerijen dat in Nederland werd ontdekt. De 2300 telers in heel Nederland tapten illegaal 114 miljoen stroom af bij leveranciers.

Gevaarlijk
Overheid en stroomleveranciers werken samen in de strijd tegen stroomdiefstal in hennepkwekerijen. Niet alleen zijn de wietkwekerijen grootverbruikers van stroom, de illegale installaties waarmee de stroom wordt afgetapt zijn vaak ook brandgevaarlijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen