Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse wethouder derde beste bestuurder van het land

Geplaatst opvrijdag 27 januari 2017 - 9:06

Wethouder Marianne Smitsmans (GroenLinks) van Roermond is derde geworden bij de verkiezing van beste lokale bestuurder 2016.

Dat is een verkiezing van het blad Binnenlands Bestuur. De Brabantse Commissaris van de Koning Wim van de Donk (CDA) won de titel.

Genomineerd
Er stonden twee Limburgse wethouders in de top tien van genomineerden. Naast Smitsmans maakte ook wethouder Peter van Zutphen (SP) van Heerlen kans op de titel. De genomineerden werden aangedragen door collega-bestuurders. De lezers en volgers van Binnenlands Bestuur konden vervolgens hun stem uitbrengen.

De laatste twee jaar ging de prijs naar burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Hij eindigde dit keer op de tweede plaats.

Lees ook: Twee Limburgers genomineerd als beste bestuurder.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder Onderbanken in beeld voor functie in Roermond
Roermondse wethouder wint Vrouw in de Media Award
Nieuwe jongerenraad in Roermond
Roermond Stadhuis gemeente
Roermond gaat schrijnende gevallen opnieuw bekijken
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen