Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse wethouder bijbanenkoning van Nederland

Geplaatst opdinsdag 14 februari 2017 - 19:03

De Venrayse wethouder Jan Loonen heeft liefst 71 nevenfuncties, en is daarmee de bijbanenkampioen van de Nederlandse gemeentebestuurders.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek naar nevenfuncties van burgemeesters en werhouders. De gegevens gaan over het jaar 2015.

Geen geld
CDA'er Loonen uit Venray zit naast zijn gewone werk als wethouder in tientallen besturen, commissies, stuurgroepen en adviesorganen. Hij krijgt daar trouwens geen geld voor.

Dat krijgt hij wel voor zijn privéfunctie als toezichthouder van het Huis voor de Kunsten. Daarvoor ontvangt hij jaarlijks 1500 euro, maar dat bedrag sluist hij rechtstreeks door naar de gemeentekas, zegt hij tegen RTL Nieuws.

Veel Limburgers
De top tien van gemeentelijke bestuurders met de meeste nevenfuncties (in 2015) bestaat voor de helft uit Limburgse functionarissen. Na Jan Loonen op plek één vinden we bij de eerste tien de toenmalige burgemeester Onno Hoes van Maastricht (4e met 46 functies), burgemeester Jos Som van Kerkrade (5e met 45 functies), burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen (8e met 43 functies) en burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren (9e met 37 functies).

Verdiensten
Als het gaat om de hoogste verdiensten uit betaalde bijbanen, scoren Limburgse lokale bestuurders minder prominent. In de top tien vinden we uit deze provincie slechts waarnemend burgemeester Léon Frissen van Schinnen. Hij staat op plek zes met een bijverdienste van net geen 30.000 euro.

In alle gevallen gaat het trouwens om bijbanen en nevenfuncties die zijn goedgekeurd door de gemeenteraad.

Per gemeente
Bij RTL Nieuws kun je per gemeente opzoeken welke bijbanen de burgemeester en de wethouders in 2015 hadden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Restzetel in Venray voor CDA
Taken wethouder Venray afgepakt
Venrayse partijen: 'Lot niet laten beslissen over restzetel'
Parkeerbeleid op de schop in Venray
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen