Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Werkgeversvereniging: 'Er was meer mogelijk'

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 19:57

De Limburgs Werkgeversverenigingen is blij met de eerste versoepelingen, maar denkt dat er meer mogelijk was geweest.

Dat zegt algemeen directeur Huub Narinx in L1mburg Centraal. Toch is hij niet ontevreden met de verruimingen, die hij ziet als een 'goede eerste stap.'

Durft niet
Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat horeca, winkels en culturele instellingen langer dicht moeten blijven. "Er zijn middelen om de economie stapje voor stapje op te starten. Dat het kabinet dit niet aandurft is erg jammer", zegt LWV-voorzitter Narinx. Met inzetten van sneltests, vaccinaties, en strikte protocollen zou volgens hem veel meer mogelijk zijn: "Met deze middelen kunnen we de boel gecontroleerd weer openen, met zowel oog voor gezondheidszorg als economie."

Corona blijft onder ons
Volgens Narinx is er een wezenlijk andere situatie dan een aantal maanden geleden. "We moeten af van de illusie dat we de pas weer de boel open kunnen gooien als het virus niet meer onder ons is. Dat gaat niet gebeuren. Het virus, met al zijn mutanten zal voorlopig nog wel onder ons blijven. Dus moet je gaan kijken naar wat wél kan."

Balans
De LWV-voorziter wijst ook op de sociaal maatschappelijke problemen die de langere lockdown met zich brengen. "Jongeren die stoppen met hun studie, ouderen die vereenzamen, culturele instellingen die naar de knoppen gaan. Ik snap dat het balanceren is tussen gezondheidszorg en economie, maar je kunt je afvragen of die balans er momenteel nog is."

Wanhoop
Het Limburgse bedrijfsleven reageert volgens Narinx wisselend op het verlengen van de lockdown. De industrie in Limburg kan grotendeels gewoon door blijven draaien. Maar daar tegenover staat dat kleine ondernemers de wanhoop nabij zijn. "Als je zelf de overtuiging hebt dat je verantwoord open kunt, dan is het verschrikkelijk als je die kans niet wordt gegeven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen