Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Werkgeversvereniging: 'Er was meer mogelijk'

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 19:57

De Limburgs Werkgeversverenigingen is blij met de eerste versoepelingen, maar denkt dat er meer mogelijk was geweest.

Dat zegt algemeen directeur Huub Narinx in L1mburg Centraal. Toch is hij niet ontevreden met de verruimingen, die hij ziet als een 'goede eerste stap.'

Durft niet
Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat horeca, winkels en culturele instellingen langer dicht moeten blijven. "Er zijn middelen om de economie stapje voor stapje op te starten. Dat het kabinet dit niet aandurft is erg jammer", zegt LWV-voorzitter Narinx. Met inzetten van sneltests, vaccinaties, en strikte protocollen zou volgens hem veel meer mogelijk zijn: "Met deze middelen kunnen we de boel gecontroleerd weer openen, met zowel oog voor gezondheidszorg als economie."

Corona blijft onder ons
Volgens Narinx is er een wezenlijk andere situatie dan een aantal maanden geleden. "We moeten af van de illusie dat we de pas weer de boel open kunnen gooien als het virus niet meer onder ons is. Dat gaat niet gebeuren. Het virus, met al zijn mutanten zal voorlopig nog wel onder ons blijven. Dus moet je gaan kijken naar wat wél kan."

Balans
De LWV-voorziter wijst ook op de sociaal maatschappelijke problemen die de langere lockdown met zich brengen. "Jongeren die stoppen met hun studie, ouderen die vereenzamen, culturele instellingen die naar de knoppen gaan. Ik snap dat het balanceren is tussen gezondheidszorg en economie, maar je kunt je afvragen of die balans er momenteel nog is."

Wanhoop
Het Limburgse bedrijfsleven reageert volgens Narinx wisselend op het verlengen van de lockdown. De industrie in Limburg kan grotendeels gewoon door blijven draaien. Maar daar tegenover staat dat kleine ondernemers de wanhoop nabij zijn. "Als je zelf de overtuiging hebt dat je verantwoord open kunt, dan is het verschrikkelijk als je die kans niet wordt gegeven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen