Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse werkgevers: 'Meer hulp voor startende ondernemers'

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2021 - 20:35

De Limburgse werkgeversvereniging LWV pleit voor meer hulp aan startende ondernemers en het verhogen van de NOW-loonsteun.

Dat schrijven de LWV en de landelijke ondernemerskoepels VNO-NCW en MKB Nederland in een reactie op de persconferentie van dinsdagavond, waarin is aangekondigd dat de lockdown met drie weken wordt verlengd.

Steunpakketten
Premier Mark Rutte heeft dinsdagavond aangekondigd dat de steunpakketten worden uitgebreid. De verlenging van de lockdown kwam voor de ondernemersorganisaties niet als een verrassing, maar is wel een nieuwe mokerslag. Vooral voor sectoren die al lang op slot zitten, zoals de evenementensector, touringcarbedrijven, reisbranche, sportscholen, horeca, culturele ondernemers, winkeliers en toeleveranciers, zo schrijven de koepels.

Lees ook: Lockdown verlengd, basisscholen mogelijk eerder open

Reserves zijn op
‘De reserves van ondernemers zijn op. De door het kabinet toegezegde verruiming van het steunpakket is broodnodig om te zorgen dat ondernemers in het zicht van de haven niet alsnog kopje onder gaan, zowel zakelijk als privé', reageren de ondernemerskoepels. De organisaties geven aan later deze week in gesprek te gaan met het kabinet over verdere verruiming van het steunpakket. 'Essentieel daarbij is ook dat er perspectief komt met een plan hoe sectoren straks open kunnen, nu de vaccinatiecampagne en het testen echt op stoom komen.'

Zo is het volgens LWV, VNO-NCW en MKB Nederland van groot belang dat vergoedingen voor vaste lasten bij ondernemers flink verbeteren. Verder vinden ze dat de omzetdrempel om in aanmerking te komen voor een regeling verlaagd moet worden.

Perspectief
De ondernemersorganisaties maken zich verder hard bij het kabinet voor een slim plan voor de manier waarop de economie straks weer open kan, in combinatie met de vaccinatiecampagne en de steeds ruimere testmogelijkheden. 'Dat kan ondernemers weer het perspectief geven dat nu ontbreekt', aldus de organisaties. 'Verder moeten we nadenken over hoe we de economie straks een kickstart geven en ondernemers weer kunnen gaan investeren.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen