Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse werkgevers maken zich zorgen om handelsoorlog

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 6:56

De oplaaiende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China kan grote gevolgen hebben voor Limburgse bedrijven.

Dat zegt directeur Huub Narinx van de Limburgse werkgeversvereniging LWV.

Onrust
President Donald Trump verhoogde vrijdag de importheffingen op verschillende Chinese goederen van 10 naar 25 procent. En dat zorgt volgens Narinx ook tot onrust bij zijn leden. "60 Procent van onze leden exporteren naar het buitenland. Ook naar de VS en China."

Vragen
De handelsoorlog roept bij de bedrijven veel vragen op. "Wij hebben veel bedrijven die in Amerikaanse handen zijn. Wat als China terugslaat? Wat gaat dat voor deze bedrijven betekenen? Worden die daar dan ook door getroffen?"

Minder investeren
De belangenvereniging vreest ook dat de handelsoorlog wordt uitgebreid naar Europa. "Dan worden onze leden nog harder getroffen.” En dat leidt tot onrust. “En onrust is altijd slecht. Dan gaan bedrijven bijvoorbeeld minder investeren."

Belangenvereniging LWV hoopt daarom dat er snel een akkoord komt tussen de VS en China.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen