Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse webshop gehackt: miljoenen gegevens op straat

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 15:37

Door een computerhack bij de webshop Allekabels in Kerkrade liggen de privégegevens en wachtwoorden van miljoenen Nederlanders op straat. Het zou gaan om het grootste datalek met wachtwoorden ooit in Nederland.

Dat meldt RTL Nieuws.

Rekeningnummers
De gestolen gegevens worden misbruikt door criminelen. Volgens RTL zitten in de gestolen database van Allekabels de gegevens van ongeveer 3,6 miljoen mensen. De gegevens zouden op een hackersforum te koop zijn aangeboden. Het gaat om namen, woonadressen, telefoonnummers, geboortedata en versleutelde wachtwoorden.

De hackers zouden ook ruim honderdduizend IBAN-nummers van Allekabels-klanten hebben gestolen en verhandeld. Criminelen kunnen deze rekeningnummers misbruiken om identiteitsfraude te plegen en om phishingaanvallen te plegen. Bij phishing worden gebruikers onbewust naar een valse website geleid. Als ze daar een betaling doen, zijn ze hun geld kwijt.

Het Kerkraadse bedrijf zegt bezig te zijn met een onderzoek naar de hack.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen