Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse webshop gehackt: miljoenen gegevens op straat

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 15:37

Door een computerhack bij de webshop Allekabels in Kerkrade liggen de privégegevens en wachtwoorden van miljoenen Nederlanders op straat. Het zou gaan om het grootste datalek met wachtwoorden ooit in Nederland.

Dat meldt RTL Nieuws.

Rekeningnummers
De gestolen gegevens worden misbruikt door criminelen. Volgens RTL zitten in de gestolen database van Allekabels de gegevens van ongeveer 3,6 miljoen mensen. De gegevens zouden op een hackersforum te koop zijn aangeboden. Het gaat om namen, woonadressen, telefoonnummers, geboortedata en versleutelde wachtwoorden.

De hackers zouden ook ruim honderdduizend IBAN-nummers van Allekabels-klanten hebben gestolen en verhandeld. Criminelen kunnen deze rekeningnummers misbruiken om identiteitsfraude te plegen en om phishingaanvallen te plegen. Bij phishing worden gebruikers onbewust naar een valse website geleid. Als ze daar een betaling doen, zijn ze hun geld kwijt.

Het Kerkraadse bedrijf zegt bezig te zijn met een onderzoek naar de hack.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen