Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse waterschappen ontvangen 'De Tien Gouden Regels'

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 8:15

Het Nationaal Jeugdwaterbestuur overhandigt vrijdag, aan de twee waterschappen in Limburg, 'De Tien Gouden Regels'.

Daarmee moet de jeugd meer betrokken worden bij het werk van de waterschappen en worden geinteresseerd in de toekomst voor een waterschap te werken.

Wereldwaterdag
In Venlo nemen de voorzitters van de waterschappen, Toine Gresel en Jan Schrijen, de regels in ontvangst. Dat doen ze in het kader van Wereldwaterdag op 20 maart. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de Waterschapsverkiezingen op 18 maart. Die worden samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten gehouden.

14 tot en met 18 jaar
Het Jeugdwaterbestuur bestaat uit een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Limburg wordt vertegenwoordigd door Tijn Derks uit Venray en Jonathan Felix uit Obbicht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Waterschap negeert regels bij aanbesteding communicatieklus
De week in beeld: Mooi weer, brandend hooi en een granaat
Jonathan (17) wil voor de VVD het provinciehuis in
Media weer centraal in tweede thriller Toine Gresel
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen