Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse' wasberen vinden onderdak in Born

Geplaatst opdinsdag 24 december 2019 - 18:29

Twee in Limburg gevangen wasberen zijn dinsdagmiddag door Stichting AAP naar Kasteelpark Born gebracht. De wasberen Stein en Schin worden daar definitief gehuisvest.

De dieren zijn vernoemd naar de plek waar ze zijn gevangen: Stein en Schin op Geul.

Lees ook: 'Limburgse' wasberen kerstcadeau voor Kasteelpark Born

Kerstcadeau
In het dierenpark bij de Bornse kasteelruïne krijgen de tien wasberen gezelschap van de twee nieuwe bewoners. De beheerder van het Kasteelpark is in zijn nopjes met de twee viervoeters. “Dit is natuurlijk een mooi kerstcadeau", zegt Theo Meeks. "Wij werden door Stichting AAP benaderd voor de opvang van de twee wasberen. We hebben niet lang hoeven nadenken en gaven meteen door dat ze van harte welkom zijn.”

Video: L1

Vangen of afschieten
De provincie gaf onlangs toestemming om de wasberen te vangen of om, wanneer ze moeilijk vangbaar blijken, ze af te schieten. Op deze manier willen ze voorkomen dat het dier zich verder voortplant en schade onder inheemse dieren aanricht. Ondanks deze maatregel blijft de populatie volgens Meeks toch gewoon groeien. “Het zijn dieren zonder natuurlijke vijand. Ze kunnen vrijwel geruisloos hun jongen groot brengen. Dit probleem zal niet zomaar opgelost worden met deze maatregel."

Lees ook: Afschieten moeilijk te vangen wasberen toegestaan

Nog twee plekken
In de toekomst kan zich de gelegenheid voordoen dat Stichting AAP opnieuw gevangen wasberen wil onderbrengen bij het dierenpark. Meeks geeft aan dat er nog maar plek is voor twee nieuwe bewoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen