Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse' wasberen vinden onderdak in Born

Geplaatst opdinsdag 24 december 2019 - 18:29

Twee in Limburg gevangen wasberen zijn dinsdagmiddag door Stichting AAP naar Kasteelpark Born gebracht. De wasberen Stein en Schin worden daar definitief gehuisvest.

De dieren zijn vernoemd naar de plek waar ze zijn gevangen: Stein en Schin op Geul.

Lees ook: 'Limburgse' wasberen kerstcadeau voor Kasteelpark Born

Kerstcadeau
In het dierenpark bij de Bornse kasteelruïne krijgen de tien wasberen gezelschap van de twee nieuwe bewoners. De beheerder van het Kasteelpark is in zijn nopjes met de twee viervoeters. “Dit is natuurlijk een mooi kerstcadeau", zegt Theo Meeks. "Wij werden door Stichting AAP benaderd voor de opvang van de twee wasberen. We hebben niet lang hoeven nadenken en gaven meteen door dat ze van harte welkom zijn.”

Video: L1

Vangen of afschieten
De provincie gaf onlangs toestemming om de wasberen te vangen of om, wanneer ze moeilijk vangbaar blijken, ze af te schieten. Op deze manier willen ze voorkomen dat het dier zich verder voortplant en schade onder inheemse dieren aanricht. Ondanks deze maatregel blijft de populatie volgens Meeks toch gewoon groeien. “Het zijn dieren zonder natuurlijke vijand. Ze kunnen vrijwel geruisloos hun jongen groot brengen. Dit probleem zal niet zomaar opgelost worden met deze maatregel."

Lees ook: Afschieten moeilijk te vangen wasberen toegestaan

Nog twee plekken
In de toekomst kan zich de gelegenheid voordoen dat Stichting AAP opnieuw gevangen wasberen wil onderbrengen bij het dierenpark. Meeks geeft aan dat er nog maar plek is voor twee nieuwe bewoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen