Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse wasberen ontsnapt uit dierenpark in Emmen

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2020 - 10:54

Vijf van de elf Limburgse wasberen die verblijven in Wildlands Adventure Zoo in Emmen zijn ontsnapt uit hun verblijf.

De dierentuin had de wasberen pas sinds half juli in het park.

Verblijf
Wildlands had al tien wasberen, voordat de Limburgse wasberen naar Emmen verhuisde. "Om de nieuwe wasberen te ontvangen, hebben we het verblijf van de wasberen aangepast. We weten namelijk dat nieuwelingen zich moeten aanpassen aan de situatie", zegt woordvoerster Hanneke Wijshake. "We hebben geen idee hoe ze konden ontsnappen. Dat onderzoeken we op dit moment. Als we het hebben ontdekt, passen we het uiteraard aan."

Eigen terrein
Wijshake vermoedt dat de dieren nog op het eigen park zijn: "Daar gaan we wel van uit. We hebben namelijk nog uitwerpselen van de dieren gevonden. Met vangkooien en voer proberen we ze nu te vangen. We hebben goede hoop dat dat lukt." Ook de dierenambulance van Emmen is ingelicht voor het geval dat de dieren toch het park verlaten.

Gevangen
De elf wasberen die zijn overgeplaatst naar Emmen werden in Limburg gevangen. Om te voorkomen dat de dieren werden afgeschoten, ving Stichting AAP ze tijdelijk op. De stichting plaatste de dieren uiteindelijk over naar Drenthe.

Lees ook: Limburgse wasberen via Almere naar Emmen

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen