Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse' wasberen kerstcadeau voor Kasteelpark Born

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 12:44

Stichting AAP levert dinsdag, de dag voor Kerstmis, twee in Limburg gevangen wasberen af bij Kasteelpark Born.

De beestjes hebben al een naam. "Ze heten Stein en Schin", lacht Janke Faber van het dierenpark. "Dus ik ga ervan uit dat ze in Stein en in Schinnen of Schin op Geul zijn gevangen."

Lees ook: Eerste Limburgse wasberen gevangen

Aanpassen
Het zijn de eerste in Limburg gevangen wasberen die in Born worden ondergebracht. Ze komen bij de elf wasberen die al in het Kasteelpark zitten, zegt beheerder Theo Meeks. Hij verwacht dat de dieren snel aan elkaar zullen wennen. "Wasberen zijn niet zo vreselijk wild. Ze passen zich makkelijk aan."

Container
Van de andere wasberen zit een deel al jaren in het dierenpark, in een verblijf met twee meter hoge wanden. De meeste dieren zijn gevangen in Duitsland en de Ardennen. Vorig jaar zomer is er een moeder met vijf jongen bij gekomen, die in Enschede in een container zijn gevonden. We hebben ze hier opgenomen toen de jongen zeven maanden oud waren."

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen