Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse' wasberen kerstcadeau voor Kasteelpark Born

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 12:44

Stichting AAP levert dinsdag, de dag voor Kerstmis, twee in Limburg gevangen wasberen af bij Kasteelpark Born.

De beestjes hebben al een naam. "Ze heten Stein en Schin", lacht Janke Faber van het dierenpark. "Dus ik ga ervan uit dat ze in Stein en in Schinnen of Schin op Geul zijn gevangen."

Lees ook: Eerste Limburgse wasberen gevangen

Aanpassen
Het zijn de eerste in Limburg gevangen wasberen die in Born worden ondergebracht. Ze komen bij de elf wasberen die al in het Kasteelpark zitten, zegt beheerder Theo Meeks. Hij verwacht dat de dieren snel aan elkaar zullen wennen. "Wasberen zijn niet zo vreselijk wild. Ze passen zich makkelijk aan."

Container
Van de andere wasberen zit een deel al jaren in het dierenpark, in een verblijf met twee meter hoge wanden. De meeste dieren zijn gevangen in Duitsland en de Ardennen. Vorig jaar zomer is er een moeder met vijf jongen bij gekomen, die in Enschede in een container zijn gevonden. We hebben ze hier opgenomen toen de jongen zeven maanden oud waren."

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen