Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse wasberen via Almere naar Emmen

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 16:10

Stichting AAP verhuist vrijdag elf wasberen van haar opvanglocatie in Almere naar Wildlands Adventure Zoo Emmen.

De wasberen zijn in Limburg gevangen, omdat ze als invasieve exoten bestreden worden.

Opvang, geen afschot
Om te voorkomen dat de dieren afgeschoten worden, ving stichting AAP ze tijdelijk op. Die opvang kreeg begin vorig jaar veel steun van het publiek dat massaal een petitie tekende tegen afschotplannen van de provincie Limburg. De wasbeer komt van nature niet voor in Nederland en daarom voelde de provincie zich genoodzaakt ze af te schieten, mede doordat er geen opvangmogelijkheden waren. Maar de stichting AAP biedt die nu wel.

Lees ook: Limburgse wasberen toch welkom bij Stichting AAP

Doorstroom
Naast de groep van elf zijn er meer wasberen bij Stichting AAP, waarvoor binnenkort waarschijnlijk een plek wordt gevonden. "Deze doorstroom bewijst dat het niet nodig is afschot toe te passen en we de dieren een goed leven op een veilige locatie kunnen bieden", aldus de stichting.

Ongewenst
Wasberen komen uit Noord- en Zuid-Amerika. De wasbeer kwam in 2016 terecht op de zogenoemde Unielijst van de EU. Op deze lijst staan alle planten- en dierensoorten waarvan verspreiding op het Europese vasteland ongewenst is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen