Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse VVD-jeugd: ‘Draai lachgasverbod terug’

Geplaatst opdonderdag 27 juni 2019 - 14:33

De Limburgse jongerentak van de VVD roept Brunssum en Leudal op om het verbod op lachgas terug te draaien.

Sinds dinsdag geldt het verbod in Leudal en Brunssum bereid het verbod voor. "Onbegrijpelijk dat gemeenten het gebruik van lachgas onder de norm van openbare orde en veiligheid verbieden", zegt Guliver Noteborn. Hij is voorzitter van de JOVD Limburg. Hij wil dat de VVD-fracties van Brunssum en Leudal, die instemden met het verbod op lachgas, zich inzetten om dat besluit terug te draaien.

Eigen verantwoordelijkheid
Volgens de Limburgse JOVD staat het verbod haaks op de eigen verantwoordelijkheid van de gebruikers. Noteborn: "Gemeenten kiezen nu voor de makkelijkste weg. Verbieden, in plaats van handhaven." Hij vindt dat mensen die niet verantwoord met lachgas omgaan aangepakt moeten worden. "Een verbod scheert alle gebruikers over één kam."

Lees ook: Leudal en Brunssum doen lachgas in de ban

Trimbos-instituut
De gemeenten verbieden lachgas vanwege de overlast die gebruikers veroorzaken, bijvoorbeeld door lachgaspatronen die ze laten rondslingeren. Volgens het Trimbos-instituut kleven er gezondheidsrisico's aan het gebruik van lachgas. Het Trimbos-instituut is het landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavings- en maatschappelijke zorg.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen