Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrouwen bij laatste tien van Heel Holland Bakt

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 9:30

Drie Limburgse vrouwen hebben een plaatsje weten te bemachtigen bij de laatste tien van Heel Holland Bakt.

In de eerste aflevering van het zevende seizoen wisten ze de jury te overtuigen met hun taarten.

Vijftig
In de eerste ronde beoordeelden de juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de taarten van vijftig kandidaten. Robèrt was heel enthousiast over de taart van de 26-jarige Pauline uit Limbricht. "Dat ene hapje is echt goddelijk", vond hij. De Aardrijkskundelerares mocht dan ook door naar de tweede ronde: bakkamp.

Soufflés
De twintig overgebleven kandidaten gingen daar aan de slag met een recept voor amandelsoufflés, kregen een smaaktest voor de kiezen en mochten hun decoratietalent laten zien. Als slotstuk maakten ze een chocoladetaart in kerstsfeer.

Chocoladetaart
Pauline slaagde voor alle testen en ook de 23-jarige Limburgse studente Aline kreeg positieve kritiek. Haar adventkrans zag er niet alleen mooi uit maar had ook heel veel verschillende smaken, volgens Janny. Aline studeert en woont in Eindhoven, maar groeide op in Limburg. Haar specialiteit is dan ook de vlaai.

Kookschort
Ruim 2,4 miljoen kijkers zagen hoe de dames zich plaatsten voor de top tien. Ook de 38-jarige Jeanette kreeg een schort omgehangen. De bakster die zich helemaal thuis voelt tussen haar schapen in Limburg, heeft de provincie inmiddels verlaten en woont in het westen van het land.

De drie Limburgse vrouwen strijden de komende weken in Heel Holland Bakt om de titel.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen