Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrouwen bij laatste tien van Heel Holland Bakt

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 9:30

Drie Limburgse vrouwen hebben een plaatsje weten te bemachtigen bij de laatste tien van Heel Holland Bakt.

In de eerste aflevering van het zevende seizoen wisten ze de jury te overtuigen met hun taarten.

Vijftig
In de eerste ronde beoordeelden de juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de taarten van vijftig kandidaten. Robèrt was heel enthousiast over de taart van de 26-jarige Pauline uit Limbricht. "Dat ene hapje is echt goddelijk", vond hij. De Aardrijkskundelerares mocht dan ook door naar de tweede ronde: bakkamp.

Soufflés
De twintig overgebleven kandidaten gingen daar aan de slag met een recept voor amandelsoufflés, kregen een smaaktest voor de kiezen en mochten hun decoratietalent laten zien. Als slotstuk maakten ze een chocoladetaart in kerstsfeer.

Chocoladetaart
Pauline slaagde voor alle testen en ook de 23-jarige Limburgse studente Aline kreeg positieve kritiek. Haar adventkrans zag er niet alleen mooi uit maar had ook heel veel verschillende smaken, volgens Janny. Aline studeert en woont in Eindhoven, maar groeide op in Limburg. Haar specialiteit is dan ook de vlaai.

Kookschort
Ruim 2,4 miljoen kijkers zagen hoe de dames zich plaatsten voor de top tien. Ook de 38-jarige Jeanette kreeg een schort omgehangen. De bakster die zich helemaal thuis voelt tussen haar schapen in Limburg, heeft de provincie inmiddels verlaten en woont in het westen van het land.

De drie Limburgse vrouwen strijden de komende weken in Heel Holland Bakt om de titel.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen