Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrouwen bij laatste tien van Heel Holland Bakt

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 9:30

Drie Limburgse vrouwen hebben een plaatsje weten te bemachtigen bij de laatste tien van Heel Holland Bakt.

In de eerste aflevering van het zevende seizoen wisten ze de jury te overtuigen met hun taarten.

Vijftig
In de eerste ronde beoordeelden de juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de taarten van vijftig kandidaten. Robèrt was heel enthousiast over de taart van de 26-jarige Pauline uit Limbricht. "Dat ene hapje is echt goddelijk", vond hij. De Aardrijkskundelerares mocht dan ook door naar de tweede ronde: bakkamp.

Soufflés
De twintig overgebleven kandidaten gingen daar aan de slag met een recept voor amandelsoufflés, kregen een smaaktest voor de kiezen en mochten hun decoratietalent laten zien. Als slotstuk maakten ze een chocoladetaart in kerstsfeer.

Chocoladetaart
Pauline slaagde voor alle testen en ook de 23-jarige Limburgse studente Aline kreeg positieve kritiek. Haar adventkrans zag er niet alleen mooi uit maar had ook heel veel verschillende smaken, volgens Janny. Aline studeert en woont in Eindhoven, maar groeide op in Limburg. Haar specialiteit is dan ook de vlaai.

Kookschort
Ruim 2,4 miljoen kijkers zagen hoe de dames zich plaatsten voor de top tien. Ook de 38-jarige Jeanette kreeg een schort omgehangen. De bakster die zich helemaal thuis voelt tussen haar schapen in Limburg, heeft de provincie inmiddels verlaten en woont in het westen van het land.

De drie Limburgse vrouwen strijden de komende weken in Heel Holland Bakt om de titel.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen