Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrouw (37) omgekomen bij ongeval in Nieuw-Zeeland

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 10:00

Bij een ernstig verkeersongeval in Nieuw-Zeeland is de 37-jarige Miranda Frijns uit Born om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde woensdag rond 14:20 uur (lokale tijd) op de Kawatiri Murchison Highway in Tasman op het Zuidereiland. Volgens de Nieuw-Zeelandse politie waren er bij de botsing drie auto's betrokken. Er raakten ook drie personen gewond.

Wereldreis
Miranda Frijns was op reis in Nieuw-Zeeland. "Miranda reist al haar hele leven. Het is haar passie", zegt haar broer Pascal tegen L1. De vrouw publiceerde op Instagram veel foto's en verhalen over haar reizen. "Miranda was begonnen aan een nieuwe wereldreis en was nog maar net een week weg", vertelt haar broer.

Terug
De familie is nu druk bezig met het repatriƫren van Miranda, maar dat kan nog twee weken duren volgens haar broer. "We worden enorm goed geholpen door de Nederlandse Ambassade, Interpol en de lokale politie."

Risico
De familie van Miranda Frijns wil mensen bewust maken van de gevaren van rijden in het buitenland. "Reizen is geweldig en verrijkend", zegt broer Pascal. "Maar het leven kan in een vingerknip voorbij zijn. Daar zijn wij nu mee geconfronteerd. " Volgens Interpol zou een tegenligger op de verkeerde weghelft hebben gereden en daardoor het ongeval hebben veroorzaakt, meldt de familie.

Miranda had sinds kort een nieuwe vriend. Hij zat ook in de auto en zou lichtgewond zijn geraakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen