Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrouw (37) omgekomen bij ongeval in Nieuw-Zeeland

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 10:00

Bij een ernstig verkeersongeval in Nieuw-Zeeland is de 37-jarige Miranda Frijns uit Born om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde woensdag rond 14:20 uur (lokale tijd) op de Kawatiri Murchison Highway in Tasman op het Zuidereiland. Volgens de Nieuw-Zeelandse politie waren er bij de botsing drie auto's betrokken. Er raakten ook drie personen gewond.

Wereldreis
Miranda Frijns was op reis in Nieuw-Zeeland. "Miranda reist al haar hele leven. Het is haar passie", zegt haar broer Pascal tegen L1. De vrouw publiceerde op Instagram veel foto's en verhalen over haar reizen. "Miranda was begonnen aan een nieuwe wereldreis en was nog maar net een week weg", vertelt haar broer.

Terug
De familie is nu druk bezig met het repatriëren van Miranda, maar dat kan nog twee weken duren volgens haar broer. "We worden enorm goed geholpen door de Nederlandse Ambassade, Interpol en de lokale politie."

Risico
De familie van Miranda Frijns wil mensen bewust maken van de gevaren van rijden in het buitenland. "Reizen is geweldig en verrijkend", zegt broer Pascal. "Maar het leven kan in een vingerknip voorbij zijn. Daar zijn wij nu mee geconfronteerd. " Volgens Interpol zou een tegenligger op de verkeerde weghelft hebben gereden en daardoor het ongeval hebben veroorzaakt, meldt de familie.

Miranda had sinds kort een nieuwe vriend. Hij zat ook in de auto en zou lichtgewond zijn geraakt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen