Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrijwilligers in Nepal in veiligheid

Geplaatst opzaterdag 25 april 2015 - 18:17

De drie vrijwilligers die momenteel voor de Limburgse vrijwilligersorganisatie Himalayan Care Hands actief zijn in Nepal, maken het goed na de zware aardbeving in het gebied.

Dat zegt de Heerlense woordvoerder Albert Kampermann van de organisatie.

Limburgse studenten
Yanou Simons uit Heerlen en Mieka Wienbröcker uit Schinveld, studenten maatschappelijk werk, begeleiden in Nepal leraren van een dovenschool. De Maastrichtse studente Roos van Tilborg is er actief als kraamverzorgster.

Straten vol lijken en gewonden
Volgens Kampermann zijn de drie meiden in een hel terecht gekomen. De straten liggen bezaaid met lijken en gewonden. De drie hebben, samen met veel Nepalezen en toeristen, de dag doorgebracht op een groot militair grasveld. Volgens Kampermann zijn ze inmiddels veilig ondergebracht bij bekenden van de organisatie.

"Ze hebben het gelukkig overleefd, ze zijn alleen ontzettend overstuur. Ze hebben het idee dat ze plotseling in een oorlogsgebied zitten", zegt Kampermann.

Terug naar Nederland
De drie vrijwilligers willen zo snel mogelijk terug naar Nederland. Himalayan Care Hands overlegt met de verzekering en de luchtvaartmaatschappij over de terugkeer.

De luchthaven in Kathmandu wordt nu vooral gebruikt door vliegtuigen met hulpgoederen die uit India komen. Kampermann verwacht dat de drie begin volgende week op het vliegtuig naar Nederland zitten.

Ziekenhuis
Zorgen maakt Kampermann zich om het ziekenhuis dat met hulp van Himalayan Care Hands enkele jaren geleden is gebouwd in Nepal. Het gebouw is in principe aardbevingsbestendig. "Maar goed, met zo'n zware aardbeving weet je het niet. Een keer houdt het op", zegt Kampermann.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

DSM haalt twee ton op voor slachtoffers in Nepal
Schokken schrikken Heerlense hulpverlener niet af
Global Exploration begint actie voor Nepal
Inzameling voor Noord-Limburgs hulpproject Nepal
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen