Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrijwilligers in Nepal in veiligheid

Geplaatst opzaterdag 25 april 2015 - 18:17

De drie vrijwilligers die momenteel voor de Limburgse vrijwilligersorganisatie Himalayan Care Hands actief zijn in Nepal, maken het goed na de zware aardbeving in het gebied.

Dat zegt de Heerlense woordvoerder Albert Kampermann van de organisatie.

Limburgse studenten
Yanou Simons uit Heerlen en Mieka Wienbröcker uit Schinveld, studenten maatschappelijk werk, begeleiden in Nepal leraren van een dovenschool. De Maastrichtse studente Roos van Tilborg is er actief als kraamverzorgster.

Straten vol lijken en gewonden
Volgens Kampermann zijn de drie meiden in een hel terecht gekomen. De straten liggen bezaaid met lijken en gewonden. De drie hebben, samen met veel Nepalezen en toeristen, de dag doorgebracht op een groot militair grasveld. Volgens Kampermann zijn ze inmiddels veilig ondergebracht bij bekenden van de organisatie.

"Ze hebben het gelukkig overleefd, ze zijn alleen ontzettend overstuur. Ze hebben het idee dat ze plotseling in een oorlogsgebied zitten", zegt Kampermann.

Terug naar Nederland
De drie vrijwilligers willen zo snel mogelijk terug naar Nederland. Himalayan Care Hands overlegt met de verzekering en de luchtvaartmaatschappij over de terugkeer.

De luchthaven in Kathmandu wordt nu vooral gebruikt door vliegtuigen met hulpgoederen die uit India komen. Kampermann verwacht dat de drie begin volgende week op het vliegtuig naar Nederland zitten.

Ziekenhuis
Zorgen maakt Kampermann zich om het ziekenhuis dat met hulp van Himalayan Care Hands enkele jaren geleden is gebouwd in Nepal. Het gebouw is in principe aardbevingsbestendig. "Maar goed, met zo'n zware aardbeving weet je het niet. Een keer houdt het op", zegt Kampermann.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

DSM haalt twee ton op voor slachtoffers in Nepal
Schokken schrikken Heerlense hulpverlener niet af
Global Exploration begint actie voor Nepal
Inzameling voor Noord-Limburgs hulpproject Nepal
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen