Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrienden strijden om ticket WK Breakdance

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 19:30

Marciano van Kempen uit Heerlen en Joey Berger uit Maastricht strijden tegen elkaar tijdens het International Breakdance Event in Heerlen. De winnaar krijgt een ticket voor het WK in India.

Benelux
Jaarlijks trekt het International Break Dance Event (IBE) duizenden bezoekers en dansers uit heel de Benelux.
"Als je wordt uitgenodigd om op deze battle in Heerlen te staan, dan krijg je naam in de scene", aldus van Kempen. De twee jonge b-boys zitten in dezelfde breakdance crew, maar doen luchtig over het feit dat ze tegen elkaar strijden voor het WK Breakdance in november. "Als een van ons wint dan is het sowieso een viering voor de hele crew. Mocht Marciano winnen, dan ben ik even blij als wanneer ik zou winnen", vertelt Bergen.

WK
Tijdens het IBE festival vindt de Nederlandse voorronde van het WK breakdance plaats onder de naam Red Bull BC One Holland Cypher. Hier dansen de 24 beste breakdancers van het land in het Parktheater. Het internationale dansfestival The Notorious IBE wordt al voor de achtste keer georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de vrouwelijke breakdancers, ofwel b-girls, die ook een ticket voor het WK kunnen winnen.

Olympische Spelen
De sport is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Onlangs is het IOC-congres akkoord gegaan met de toevoeging van de danssport aan het olympisch programma van de Zomerspelen van Parijs in 2024.

De winnaar van de battles in Heerlen vertegenwoordigt Nederland op donderdag 7 november in Mumbai, India. De inzet is dus hoog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen