Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrienden strijden om ticket WK Breakdance

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 19:30

Marciano van Kempen uit Heerlen en Joey Berger uit Maastricht strijden tegen elkaar tijdens het International Breakdance Event in Heerlen. De winnaar krijgt een ticket voor het WK in India.

Benelux
Jaarlijks trekt het International Break Dance Event (IBE) duizenden bezoekers en dansers uit heel de Benelux.
"Als je wordt uitgenodigd om op deze battle in Heerlen te staan, dan krijg je naam in de scene", aldus van Kempen. De twee jonge b-boys zitten in dezelfde breakdance crew, maar doen luchtig over het feit dat ze tegen elkaar strijden voor het WK Breakdance in november. "Als een van ons wint dan is het sowieso een viering voor de hele crew. Mocht Marciano winnen, dan ben ik even blij als wanneer ik zou winnen", vertelt Bergen.

WK
Tijdens het IBE festival vindt de Nederlandse voorronde van het WK breakdance plaats onder de naam Red Bull BC One Holland Cypher. Hier dansen de 24 beste breakdancers van het land in het Parktheater. Het internationale dansfestival The Notorious IBE wordt al voor de achtste keer georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de vrouwelijke breakdancers, ofwel b-girls, die ook een ticket voor het WK kunnen winnen.

Olympische Spelen
De sport is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Onlangs is het IOC-congres akkoord gegaan met de toevoeging van de danssport aan het olympisch programma van de Zomerspelen van Parijs in 2024.

De winnaar van de battles in Heerlen vertegenwoordigt Nederland op donderdag 7 november in Mumbai, India. De inzet is dus hoog.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen