Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrienden strijden om ticket WK Breakdance

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 19:30

Marciano van Kempen uit Heerlen en Joey Berger uit Maastricht strijden tegen elkaar tijdens het International Breakdance Event in Heerlen. De winnaar krijgt een ticket voor het WK in India.

Benelux
Jaarlijks trekt het International Break Dance Event (IBE) duizenden bezoekers en dansers uit heel de Benelux.
"Als je wordt uitgenodigd om op deze battle in Heerlen te staan, dan krijg je naam in de scene", aldus van Kempen. De twee jonge b-boys zitten in dezelfde breakdance crew, maar doen luchtig over het feit dat ze tegen elkaar strijden voor het WK Breakdance in november. "Als een van ons wint dan is het sowieso een viering voor de hele crew. Mocht Marciano winnen, dan ben ik even blij als wanneer ik zou winnen", vertelt Bergen.

WK
Tijdens het IBE festival vindt de Nederlandse voorronde van het WK breakdance plaats onder de naam Red Bull BC One Holland Cypher. Hier dansen de 24 beste breakdancers van het land in het Parktheater. Het internationale dansfestival The Notorious IBE wordt al voor de achtste keer georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de vrouwelijke breakdancers, ofwel b-girls, die ook een ticket voor het WK kunnen winnen.

Olympische Spelen
De sport is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Onlangs is het IOC-congres akkoord gegaan met de toevoeging van de danssport aan het olympisch programma van de Zomerspelen van Parijs in 2024.

De winnaar van de battles in Heerlen vertegenwoordigt Nederland op donderdag 7 november in Mumbai, India. De inzet is dus hoog.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen