Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vrienden strijden om ticket WK Breakdance

Geplaatst opzaterdag 10 augustus 2019 - 19:30

Marciano van Kempen uit Heerlen en Joey Berger uit Maastricht strijden tegen elkaar tijdens het International Breakdance Event in Heerlen. De winnaar krijgt een ticket voor het WK in India.

Benelux
Jaarlijks trekt het International Break Dance Event (IBE) duizenden bezoekers en dansers uit heel de Benelux.
"Als je wordt uitgenodigd om op deze battle in Heerlen te staan, dan krijg je naam in de scene", aldus van Kempen. De twee jonge b-boys zitten in dezelfde breakdance crew, maar doen luchtig over het feit dat ze tegen elkaar strijden voor het WK Breakdance in november. "Als een van ons wint dan is het sowieso een viering voor de hele crew. Mocht Marciano winnen, dan ben ik even blij als wanneer ik zou winnen", vertelt Bergen.

WK
Tijdens het IBE festival vindt de Nederlandse voorronde van het WK breakdance plaats onder de naam Red Bull BC One Holland Cypher. Hier dansen de 24 beste breakdancers van het land in het Parktheater. Het internationale dansfestival The Notorious IBE wordt al voor de achtste keer georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de vrouwelijke breakdancers, ofwel b-girls, die ook een ticket voor het WK kunnen winnen.

Olympische Spelen
De sport is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Onlangs is het IOC-congres akkoord gegaan met de toevoeging van de danssport aan het olympisch programma van de Zomerspelen van Parijs in 2024.

De winnaar van de battles in Heerlen vertegenwoordigt Nederland op donderdag 7 november in Mumbai, India. De inzet is dus hoog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen