Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse voorspelling winnaar Songfestival gokt fout

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 7:13

Een computerprogramma dat aan de hand van kunstmatige intelligentie de uitslag van het Songfestival voorspelde, heeft nog niet zijn dienst bewezen.

Volgens dat programma, dat ontwikkeld werd door een Venlose student, zou Jurij Veklenko uit Litouwen er met de winst vandoor gaan zaterdag. De act ging echter donderdagavond niet eens door naar de finale.

Kunstmatige intelligentie
Student Remco van der Heijden doet deze voorspelling op basis van een computerprogramma dat hij samen met Roy Lenders heeft ontwikkeld. Het programma werkt op basis van kunstmatige intelligentie en bevat alle songfestivalnummers van de afgelopen veertig jaar.

Lees ook: Limburgers voorspellen: 'Duncan derde op songfestival'

Voorspellen
Voor het voorspellen van de uitslag lieten Remco en Roy het model 15.000 nummers uit de Amerikaanse Billboard-hitlijsten van de afgelopen zestig jaar vergelijken met 15.000 andere willekeurige nummers. Ook gebruikten ze de puntentelling waarop beoordeeld is.

Duncan Laurence is overigens wel door naar de finale en kan zaterdag dus nog zorgen voor een stunt door het Songfestival te winnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen