Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse voltooit Dansmarathon, maar grijpt naast winst

Geplaatst opzaterdag 16 oktober 2021 - 22:37

Dansinstructrice Johanna Gaasbeek (32) uit Reuver en haar danspartner Bechir Ben Dhief (31) uit Ede hebben zaterdagavond naast de hoofdprijs van SBS6-programma De Dansmarathon gegrepen.

Het tweetal Zumba-instructeurs wist de Dansmarathon te volbrengen, maar had meer rusttijd nodig dan een aantal andere deelnemende koppels. Ook twee andere Limburgse koppels haalden de eindstreep.

50 uur dansen
De 100 tweetallen die meededen aan het televisieprogramma moesten 50 uur achter elkaar dansen. Ze mochten maximaal 5 uur pauze nemen om bijvoorbeeld te eten, drinken of slapen. 20 koppels wisten zaterdagavond de marathon te volbrengen. Dat ging niet bij iedereen van een leien dakje. De EHBO-medewerkers moesten geregeld aantreden. Ook bij Gaasbeek en Ben Dhief ging het niet eenvoudig. In de laatste uren moesten ze regelmatig de dansvloer verlaten om even rust te nemen.

35 minuten rust
Bij het bekendmaken van de top drie bleek dat Gaasbeek en Ben Dhief teveel rust genomen hadden. Daardoor haalden ze geen podiumplek. Uiteindelijk won een duo dat slechts 35 minuten rust nam tijdens de 50 uur dansen. Daarmee winnen de twee een bedrag van 100.000 euro.

Dansschool
De Reuverse Gaasbeek zei eerder dat ze het prijzengeld graag in haar dansschool zou steken, die een moeilijke tijd heeft doorstaan tijdens de coronapandemie. Hoewel de dansinstructrice dus naast de hoofdprijs grijpt, gaat ze niet met lege handen naar huis. Alle koppels die de marathon voltooiden, wonnen een weekend weg naar Disneyland Parijs.

Lees ook: Johanna en Bechir swingen mee in SBS-dansmarathon

Video L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen