Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse volleyballers klaar voor Tokio-kwalificatie

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 18:24

De Limburgse volleyballers Britt Bongaerts en Tim Smits beginnen gemotiveerd aan het Olympisch kwalificatietoernooi.

Voor zowel de mannen als ook voor de vrouwen begint aankomende week het Olympisch kwalificatietoernooi met als doel het laatste ticket te bemachtigen.

Tim Smit
Voor Tim Smit is het een fijn gevoel dat hij weer bij de selectie zit. De uit Voerendaal afkomstige speler heeft een moeilijke periode achter de rug. Hij is lange tijd geblesseerd geweest. Omdat hij weer volledig fit is heeft bondscoach Roberto Piazza hem geselecteerd voor de ploeg die in Berlijn gaat strijden voor een Olympisch ticket.

Video: L1

Openingsduel tegen Servië
De mannen beginnen op 6 januari met een wedstrijd tegen Servië. De andere tegenstanders in de poule zijn Bulgarije en Frankrijk. De finale is op 10 januari. Alleen de winnaar van het kwalificatietoernooi plaats zich voor de Olympische spelen.

Britt Bongaerts
Britt Bongaerts probeert met haar teamgenoten kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen door in eigen land het plaatsingstoernooi te winnen. Ondanks de ervaring die de Roermondse volleybalster heeft, was ze gespannen of ze bij de selectie van de nieuwe bondscoach Giovanni Caprara zat. Net als bij de mannen plaatst zich ook hier alleen de winnaar.

Apeldoorn
De Nederlandse vrouwen spelen in een poule met Bulgarije, Polen en Azerbeidzjan. Tegen laatstgenoemde tegenstander openen ze het toernooi op dinsdag 7 januari. De wedstrijden worden in Apeldoorn gespeeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen