Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse volleyballers klaar voor Tokio-kwalificatie

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 18:24

De Limburgse volleyballers Britt Bongaerts en Tim Smits beginnen gemotiveerd aan het Olympisch kwalificatietoernooi.

Voor zowel de mannen als ook voor de vrouwen begint aankomende week het Olympisch kwalificatietoernooi met als doel het laatste ticket te bemachtigen.

Tim Smit
Voor Tim Smit is het een fijn gevoel dat hij weer bij de selectie zit. De uit Voerendaal afkomstige speler heeft een moeilijke periode achter de rug. Hij is lange tijd geblesseerd geweest. Omdat hij weer volledig fit is heeft bondscoach Roberto Piazza hem geselecteerd voor de ploeg die in Berlijn gaat strijden voor een Olympisch ticket.

Video: L1

Openingsduel tegen Servië
De mannen beginnen op 6 januari met een wedstrijd tegen Servië. De andere tegenstanders in de poule zijn Bulgarije en Frankrijk. De finale is op 10 januari. Alleen de winnaar van het kwalificatietoernooi plaats zich voor de Olympische spelen.

Britt Bongaerts
Britt Bongaerts probeert met haar teamgenoten kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen door in eigen land het plaatsingstoernooi te winnen. Ondanks de ervaring die de Roermondse volleybalster heeft, was ze gespannen of ze bij de selectie van de nieuwe bondscoach Giovanni Caprara zat. Net als bij de mannen plaatst zich ook hier alleen de winnaar.

Apeldoorn
De Nederlandse vrouwen spelen in een poule met Bulgarije, Polen en Azerbeidzjan. Tegen laatstgenoemde tegenstander openen ze het toernooi op dinsdag 7 januari. De wedstrijden worden in Apeldoorn gespeeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen