Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse voetbalvoorzitters: ‘KNVB leverde prutswerk’

Geplaatst opwoensdag 23 december 2015 - 15:05

Door prutswerk van de KNVB neemt Nederland niet deel aan het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Dat is althans de mening van de Limburgse voetbalbestuurders.

Op het jaarlijkse voorzittersdiner van L1 stelt Bert Kersten van MVV dat het gepruts is begonnen met het aanstellen van Guus Hiddink als bondscoach. "Ze hadden Ronald Koeman moeten nemen, op dat moment de beste trainer en iemand met wie de spelers affiniteit hadden."

Problemen
In de organisatie van het Nederlands voetbal zit het structureel fout, zo vinden de bestuurders. "De competitie is te zwak en dat heeft ook internationaal gevolgen. De scheve verdeling van het geld is één van de problemen", aldus VVV-voorzitter Hai Berden.

Opmerkelijk
Dat KNVB-directeur Bert van Oostveen ondanks het mislopen van het EK contractverlenging kreeg, vinden de bestuurders opmerkelijk. "Daar werd binnen de bond niet over gediscusieerd, het was met één hamerslag gebeurd. "

Oplossing
Kersten komt ook met een oplossing voor alle problemen: "Het roer moet om bij de KNVB. Er moet een technisch directeur komen, een echte topper, nu zitten er allemaal van die warrige figuren."

Meer over de Limburgse clubs in 2015 in het voorzittersdebat op L1 radio. Te horen op vrijdag 25 december van 17:10-19:00 uur en op zondag 27 december van 16:00-18.00 uur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalclubs: 'Zet talentvolle jeugd bij elkaar'
Prijs seizoenskaarten Roda JC vrijwel gelijk na promotie
Roda verkoopt zo'n 5000 seizoenskaarten
SCM uitgeschakeld in landelijk bekertoernooi
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen