Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse voetbalclubs weigeren nog op kunstgras te spelen

Geplaatst opzaterdag 8 oktober 2016 - 10:30

Voetbalclub SVEB en SVH'39 weigeren voorlopig wedstrijden op kunstgras met rubberen korrels spelen. De clubs willen geen enkel risico nemen totdat de gezondheidsrisico's duidelijk zijn.

Dat schrijven ze op hun websites.

Rubberen korrels
De voetbalclub uit Broekhuizenvorst heeft zelf geen kunstgras, maar laat in een verklaring weten in uitwedstrijden voorlopig niet op de velden aan te willen treden. De kunstgrasvelden met de rubberen korrels kwamen deze week in opspraak door een uitzending van Zembla. Daarin werd gezegd dat de korrels mogelijk kankerverwekkend zijn.

Spelen niet
De KNVB liet deze week nog weten dat er gewoon op de velden gespeeld kan worden, maar SVEB gaat daar niet in mee. "Wij als bestuur zijn unaniem van mening dat wij dit besluit niet moeten opvolgen. Wij stellen ons op het standpunt dat wij niet op kunstgrasvelden spelen die bedekt zijn met SBR-rubbergranulaat totdat onomstotelijk vast is komen te staan dat er geen gezondheidsrisico's zijn."

Consequenties
De club laat weten dat verenigingen met kunstgrasvelden uit de buurt inmiddels op de hoogte zijn gebracht. "Wij hebben op dit moment onvoldoende zicht op de consequenties voor het competitieschema. Het kan dus zijn dat er wedstrijden op korte termijn worden afgelast en/of verzet."

Verplaatsen
Ook SVH'39 uit Herkenbosch laat weten niet meer op kunstgras te spelen totdat er duidelijkheid is. "Gezien de onduidelijkheid en tegenstrijdige berichtgeving voetballen onze teams de komende tijd niet op kunstgrasvelden met rubbergranulaat. In de tussenliggende periode proberen we in goed overleg met onze tegenstanders wedstrijden op kunstgrasvelden te verplaatsen naar natuurgrasvelden."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwkomers VVV zetten monsterscore neer tegen SVEB
Gemeenten klaar met kunstgras-discussie
Limburgs bedrijf had veilig alternatief kunstgraskorrels
Willem Weijs trainer NAC Breda
Limburgse trainer aan roer bij NAC na ontslag Brood en Vrede
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen