Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse voetbalclubs weigeren nog op kunstgras te spelen

Geplaatst opzaterdag 8 oktober 2016 - 10:30

Voetbalclub SVEB en SVH'39 weigeren voorlopig wedstrijden op kunstgras met rubberen korrels spelen. De clubs willen geen enkel risico nemen totdat de gezondheidsrisico's duidelijk zijn.

Dat schrijven ze op hun websites.

Rubberen korrels
De voetbalclub uit Broekhuizenvorst heeft zelf geen kunstgras, maar laat in een verklaring weten in uitwedstrijden voorlopig niet op de velden aan te willen treden. De kunstgrasvelden met de rubberen korrels kwamen deze week in opspraak door een uitzending van Zembla. Daarin werd gezegd dat de korrels mogelijk kankerverwekkend zijn.

Spelen niet
De KNVB liet deze week nog weten dat er gewoon op de velden gespeeld kan worden, maar SVEB gaat daar niet in mee. "Wij als bestuur zijn unaniem van mening dat wij dit besluit niet moeten opvolgen. Wij stellen ons op het standpunt dat wij niet op kunstgrasvelden spelen die bedekt zijn met SBR-rubbergranulaat totdat onomstotelijk vast is komen te staan dat er geen gezondheidsrisico's zijn."

Consequenties
De club laat weten dat verenigingen met kunstgrasvelden uit de buurt inmiddels op de hoogte zijn gebracht. "Wij hebben op dit moment onvoldoende zicht op de consequenties voor het competitieschema. Het kan dus zijn dat er wedstrijden op korte termijn worden afgelast en/of verzet."

Verplaatsen
Ook SVH'39 uit Herkenbosch laat weten niet meer op kunstgras te spelen totdat er duidelijkheid is. "Gezien de onduidelijkheid en tegenstrijdige berichtgeving voetballen onze teams de komende tijd niet op kunstgrasvelden met rubbergranulaat. In de tussenliggende periode proberen we in goed overleg met onze tegenstanders wedstrijden op kunstgrasvelden te verplaatsen naar natuurgrasvelden."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwkomers VVV zetten monsterscore neer tegen SVEB
Gemeenten klaar met kunstgras-discussie
Limburgs bedrijf had veilig alternatief kunstgraskorrels
Willem Weijs trainer NAC Breda
Limburgse trainer aan roer bij NAC na ontslag Brood en Vrede
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen