Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vlogt over Royal Wedding prins Harry en Meghan

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 6:42

Het is bijna zover, zaterdag trouwen prins Harry en Meghan Markle. Volgens Ans Vaessen, geboren in Maasbree en nu gids in Londen, begint de feestvreugde een beetje te komen.

"Het is overal in Engeland voorpaginanieuws, of de vader van Meghan nou wel of niet zou komen en wat haar zus weer gezegd heeft, ze halen echt alles uit de kast. Je kunt er niet omheen", vertelt Ans vanuit Londen.

Hotelkamer
Ondanks dat het in Londen volgens de Limburgse gids nog rustig is, staan de eerste fans wel al bij de locatie in Windsor waar het paar elkaar het jawoord zal geven. "Het meest absurde wat ik gehoord heb van een bevriende gids is dat er mensen zijn die een hotelkamer gehuurd hebben die uitkijkt op Windsor Castle, en in plaats van dat ze gaat 'gidsen', mag ze als een verslaggever over het huwelijk praten. Ze staan er echt met hun neus bovenop. En er is een aantal mensen uitgenodigd om binnen de kasteelmuren de bruiloft bij te wonen. Deze mensen zijn niet bij de ceremonie, maar mogen wel hun eigen picknick meenemen."

Afternoontea
Volgens Ans gaat natuurlijk lang niet iedereen naar Windsor, maar veel Engelsen staan toch even stil bij het huwelijk. "Ik moet zeggen dat de mensen die niet naar Windsor gaan, allemaal lokaal wel wat doen. Dat zijn feestjes bij mensen thuis, op school, een afternoontea of een brunch."

Lepeltje
De souvenirwinkels kunnen ook niet achterblijven. "Wat opvalt is dat de bekers van broer prins William en Kate in de uitverkoop zijn. Maar je kunt nu wel een lepetje, een hanger of een mok kopen met de afbeelding van Harry en Meghan."

Herinnering
Inmiddels woont de Limburgse alweer vijf jaar in Londen. Ze zal zal zelf ook even stilstaan bij het huwelijk. "Het is zaterdag wel leuk om het feestje te vieren en een herinnering te maken voor de kinderen, zodat ze op een of andere manier toch bij het evenement aanwezig zijn geweest, ook al is het via televisie. Het is wel een evenement waar ik van denk, het zal wel heel leuk zijn dat we er even bij stilstaan."

De Maasbreese stadsgids komt zaterdag met een nieuwe vlog over het huwelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen