Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vlogt over Royal Wedding prins Harry en Meghan

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 6:42

Het is bijna zover, zaterdag trouwen prins Harry en Meghan Markle. Volgens Ans Vaessen, geboren in Maasbree en nu gids in Londen, begint de feestvreugde een beetje te komen.

"Het is overal in Engeland voorpaginanieuws, of de vader van Meghan nou wel of niet zou komen en wat haar zus weer gezegd heeft, ze halen echt alles uit de kast. Je kunt er niet omheen", vertelt Ans vanuit Londen.

Hotelkamer
Ondanks dat het in Londen volgens de Limburgse gids nog rustig is, staan de eerste fans wel al bij de locatie in Windsor waar het paar elkaar het jawoord zal geven. "Het meest absurde wat ik gehoord heb van een bevriende gids is dat er mensen zijn die een hotelkamer gehuurd hebben die uitkijkt op Windsor Castle, en in plaats van dat ze gaat 'gidsen', mag ze als een verslaggever over het huwelijk praten. Ze staan er echt met hun neus bovenop. En er is een aantal mensen uitgenodigd om binnen de kasteelmuren de bruiloft bij te wonen. Deze mensen zijn niet bij de ceremonie, maar mogen wel hun eigen picknick meenemen."

Afternoontea
Volgens Ans gaat natuurlijk lang niet iedereen naar Windsor, maar veel Engelsen staan toch even stil bij het huwelijk. "Ik moet zeggen dat de mensen die niet naar Windsor gaan, allemaal lokaal wel wat doen. Dat zijn feestjes bij mensen thuis, op school, een afternoontea of een brunch."

Lepeltje
De souvenirwinkels kunnen ook niet achterblijven. "Wat opvalt is dat de bekers van broer prins William en Kate in de uitverkoop zijn. Maar je kunt nu wel een lepetje, een hanger of een mok kopen met de afbeelding van Harry en Meghan."

Herinnering
Inmiddels woont de Limburgse alweer vijf jaar in Londen. Ze zal zal zelf ook even stilstaan bij het huwelijk. "Het is zaterdag wel leuk om het feestje te vieren en een herinnering te maken voor de kinderen, zodat ze op een of andere manier toch bij het evenement aanwezig zijn geweest, ook al is het via televisie. Het is wel een evenement waar ik van denk, het zal wel heel leuk zijn dat we er even bij stilstaan."

De Maasbreese stadsgids komt zaterdag met een nieuwe vlog over het huwelijk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen