Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse vlogt over Royal Wedding prins Harry en Meghan

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 6:42

Het is bijna zover, zaterdag trouwen prins Harry en Meghan Markle. Volgens Ans Vaessen, geboren in Maasbree en nu gids in Londen, begint de feestvreugde een beetje te komen.

"Het is overal in Engeland voorpaginanieuws, of de vader van Meghan nou wel of niet zou komen en wat haar zus weer gezegd heeft, ze halen echt alles uit de kast. Je kunt er niet omheen", vertelt Ans vanuit Londen.

Hotelkamer
Ondanks dat het in Londen volgens de Limburgse gids nog rustig is, staan de eerste fans wel al bij de locatie in Windsor waar het paar elkaar het jawoord zal geven. "Het meest absurde wat ik gehoord heb van een bevriende gids is dat er mensen zijn die een hotelkamer gehuurd hebben die uitkijkt op Windsor Castle, en in plaats van dat ze gaat 'gidsen', mag ze als een verslaggever over het huwelijk praten. Ze staan er echt met hun neus bovenop. En er is een aantal mensen uitgenodigd om binnen de kasteelmuren de bruiloft bij te wonen. Deze mensen zijn niet bij de ceremonie, maar mogen wel hun eigen picknick meenemen."

Afternoontea
Volgens Ans gaat natuurlijk lang niet iedereen naar Windsor, maar veel Engelsen staan toch even stil bij het huwelijk. "Ik moet zeggen dat de mensen die niet naar Windsor gaan, allemaal lokaal wel wat doen. Dat zijn feestjes bij mensen thuis, op school, een afternoontea of een brunch."

Lepeltje
De souvenirwinkels kunnen ook niet achterblijven. "Wat opvalt is dat de bekers van broer prins William en Kate in de uitverkoop zijn. Maar je kunt nu wel een lepetje, een hanger of een mok kopen met de afbeelding van Harry en Meghan."

Herinnering
Inmiddels woont de Limburgse alweer vijf jaar in Londen. Ze zal zal zelf ook even stilstaan bij het huwelijk. "Het is zaterdag wel leuk om het feestje te vieren en een herinnering te maken voor de kinderen, zodat ze op een of andere manier toch bij het evenement aanwezig zijn geweest, ook al is het via televisie. Het is wel een evenement waar ik van denk, het zal wel heel leuk zijn dat we er even bij stilstaan."

De Maasbreese stadsgids komt zaterdag met een nieuwe vlog over het huwelijk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen