Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse video call-thriller over lockdown online te zien

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 18:45

De film Lockdown, een komische thriller over het leven in quarantaine, van Toneelgroep Maastricht en regisseur Pieter Kuijpers is sinds woensdag te bekijken.

De film is via een video call opgenomen en via een digitaal platform te bekijken.

Vragen stellen
Om de film te kunnen zien, moeten mensen een kaartje van 8,50 euro kopen via het platform. Daarna hebben ze twee dagen de tijd om de film te kijken. Donderdag is er een live evenement via Facebook. Het is de bedoeling dat mensen de film eerst thuis kijken. Daarna kunnen ze vragen stellen aan de makers en acteurs.

Lees ook: Toneelgroep en Pieter Kuijpers maken thriller via video call

Verhalen vertellen
Artistiek leiders Michel Sluysmans en Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht zeiden eerder: "Na de succesvolle samenwerking met Pieter Kuijpers tijdens de toneelthriller Zwart Water in 2018 hebben we opnieuw de handen ineengeslagen." Vanwege de omstandigheden zijn ze op zoek gegaan naar een andere manier om verhalen te vertellen.

Rolverdeling
Behalve Servé Hermans en Michel Sluysmans spelen ook Lore Dijkman en Romy Roelofsen mee in de film. Luuk van Bemmelen (scenarist van onder andere 'Van God Los' en 'Penoza') kwam met het idee en schreef het scenario. Elisabeth De Loore tekende voor de muziek en Pieter Kuijpers (bekend van films als 'Van God Los' en 'Riphagen') deed de regie.

Cultuurprojecten
De intelligente lockdown in Nederland heeft tot nu toe al tot meer creatieve cultuurprojecten geleid, zoals optredens zonder publiek die live gestreamd worden of muzikanten die elk vanuit hun eigen huis samen toch een concert opvoeren.

Lees ook: Optreden zonder publiek bereikt duizenden mensen

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen