Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse video call-thriller over lockdown online te zien

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 18:45

De film Lockdown, een komische thriller over het leven in quarantaine, van Toneelgroep Maastricht en regisseur Pieter Kuijpers is sinds woensdag te bekijken.

De film is via een video call opgenomen en via een digitaal platform te bekijken.

Vragen stellen
Om de film te kunnen zien, moeten mensen een kaartje van 8,50 euro kopen via het platform. Daarna hebben ze twee dagen de tijd om de film te kijken. Donderdag is er een live evenement via Facebook. Het is de bedoeling dat mensen de film eerst thuis kijken. Daarna kunnen ze vragen stellen aan de makers en acteurs.

Lees ook: Toneelgroep en Pieter Kuijpers maken thriller via video call

Verhalen vertellen
Artistiek leiders Michel Sluysmans en Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht zeiden eerder: "Na de succesvolle samenwerking met Pieter Kuijpers tijdens de toneelthriller Zwart Water in 2018 hebben we opnieuw de handen ineengeslagen." Vanwege de omstandigheden zijn ze op zoek gegaan naar een andere manier om verhalen te vertellen.

Rolverdeling
Behalve Servé Hermans en Michel Sluysmans spelen ook Lore Dijkman en Romy Roelofsen mee in de film. Luuk van Bemmelen (scenarist van onder andere 'Van God Los' en 'Penoza') kwam met het idee en schreef het scenario. Elisabeth De Loore tekende voor de muziek en Pieter Kuijpers (bekend van films als 'Van God Los' en 'Riphagen') deed de regie.

Cultuurprojecten
De intelligente lockdown in Nederland heeft tot nu toe al tot meer creatieve cultuurprojecten geleid, zoals optredens zonder publiek die live gestreamd worden of muzikanten die elk vanuit hun eigen huis samen toch een concert opvoeren.

Lees ook: Optreden zonder publiek bereikt duizenden mensen

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen